αρχι-τσατσά-με-οίκους-ανοχής-έπαιρν-598042
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 07.12.2023 | 08:54

Αρχι-«Τσατσά» με οίκους ανοχής έπαιρνε κρατικό επίδομα

«Τσατσά» με… κρατικό επίδομα

Η αρχηγός του κυκλώματος trafficking, η 43χρονη Don Κατερίνα που εκμεταλλευόταν οίκους ανοχής και εξέδιδε πάνω από 10 κοπέλες από τη Βενεζουέλα και άλλα κράτη της Λατινικής Αμερικής, έπαιρνε κρατικό επίδομα!

Ναι, καλά διαβάσατε! Η «αρχηγός» του κυκλώματος trafficking που εξαρθρώθηκε το περασμένο Σάββατο από την Αστυνομία, σε συνεργασία με τη Europol και τις αμερικανικές και ισπανικές διωκτικές Αρχές, διαπιστώθηκε πως, αν και είχε έσοδα 120.000 ευρώ σε ετήσια βάση, δήλωνε εισόδημα μόλις 600 ευρώ τον μήνα, ενώ έπαιρνε και τα επιδόματα που χορηγεί η κυβέρνηση.

Υπαρχηγός του κυκλώματος ήταν μια 57χρονη Ελληνίδα που υποδεχόταν τις γυναίκες που προωθούσαν στην πορνεία. Σε κάθε οίκο ανοχής μία υπεύθυνη κρατούσε “ημερολόγιο” δραστηριότητας κάθε εκδιδόμενης και το βράδυ η “DON Κατερίνα” και η υπαρχηγός έκαναν σύσκεψη “αξιολόγησης-αποδοτικότητας” των γυναικών. Έλεγαν χαρακτηριστικά: “Η Ιζαμπέλα είναι τεμπέλα”, “Η Πάμελα έβγαλε μόνο 5 ευρώ”, “Πρέπει να επεκτείνουμε το ωράριο της πρωινής βάρδιας για να χτυπήσουμε τον ανταγωνισμό”.

Όσες εκδιδόμενες δεν πήγαιναν στη δουλειά ή δεν ήταν “αποδοτικές”, η “DON Κατερίνα” τους έβαζε πρόστιμο έως 300 ευρώ. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν έξι μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, πραγματοποίησαν έρευνες σε 6 οίκους ανοχής, όπου συνελήφθησαν επιπλέον 4 άτομα, ενώ παρασχέθηκε προστασία και αρωγή σε 10 γυναίκες.

Σημαντικό ρόλο έπαιζε μια 29χρονη Κάρμεν από την Βενεζουέλα που έβρισκε για λογαριασμό του κυκλώματος κοπέλες με οικονομικά προβλήματα από την Λατινική Αμερική, μέσω διαδικτύου, τις έδιναν υποσχέσεις για υψηλές αμοιβές και πολυτελή διαβίωση και τις έπειθαν να έρθουν να εργαστούν ως εκδιδόμενες στην Ελλάδα. Έπαιρναν 15 ευρώ ανά ερωτικό ραντεβού, αλλά τα λεφτά από τα τρία πρώτα ραντεβού πήγαιναν στον οίκο ανοχής, με σκοπό την κάλυψη των λειτουργικών και άλλων εξόδων.

Από τα 15 ευρώ τα 10 τα κρατούσε το κύκλωμα επειδή οι εκδιδόμενες τους… χρωστούσαν εισιτήρια, διαμονή και διατροφή. Οι κοπέλες είχαν 10-20 ραντεβού την ημέρα, ενώ κάποια έκανε ακόμη και… 50, γιατί τα λεφτά που της έμεναν ήταν λίγα, λόγω της εκβιαστικής παρακράτησης από μέλη του κυκλώματος.

Στις 30 Σεπτεμβρίου, μία 35χρονη από τη Βενεζουέλα κατάφερε να διαφύγει από έναν οίκο ανοχής και να προσφύγει σε ΜΚΟ και από εκεί στο αρμόδιο τμήμα της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος.