τρελάθηκε-ο-καιρός-άγριος-χειμώνας-με-536652
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 01.02.2020 | 13:16

Τρελάθηκε ο καιρός: Άγριος χειμώνας μετά το μίνι-καλοκαίρι

“Παιχνίδια” με τη θερμοκρασία μας επιφυλάσσει ο καιρός τις επόμενες ημέρες, με τη θερμή εισβολή που ήδη έχει γίνει αισθητή από την Παρασκευή να κορυφώνεται μέχρι και την Τρίτη. Ξαφνικά και απότομα, όμως, την Τετάρτη θα επιστρέψει ο χειμώνας.

Σύμφωνα με το meteo.gr, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να προσεγγίσουν τη Μεσόγειο ακόμα θερμότερες αέριες μάζες, με τη θερμή εισβολή να κορυφώνεται το διήμερο Δευτέρα 03/02 και Τρίτη 04/02, οπότε σε πολλές περιοχές της χώρας μας οι μέγιστες θερμοκρασίες θα ξεπεράσουν τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Ραγδαία υποχώρηση της θερμοκρασίας, αναμένεται από την Τετάρτη 05/02.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται η κίνηση των θερμών αερίων μαζών πάνω από την Ευρώπη και την Ελλάδα μέχρι και τις βραδινές ώρες της Τρίτης 04/02. Συγκεκριμένα, παρουσιάζονται χάρτες με την απόκλιση της θερμοκρασίας από τις “κανονικές” για την εποχή τιμές της σε υψόμετρο 1500 περίπου μέτρων, στάθμη της ατμόσφαιρας που χρησιμοποιείται στη μετεωρολογία για την παρακολούθηση της κίνησης θερμών και ψυχρών αερίων μαζών.

Όπως φαίνεται στα τελευταία στιγμιότυπα του βίντεο, οι θερμοκρασίες θα ανέλθουν σε επίπεδα ακόμα και 13 βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή.

Στη μεταβολή του καιρού αναφέρθηκε, μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ, και ο γνωστός μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου. Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, μέχρι και την Τρίτη ο καιρός θα είναι ανοιξιάτικος, με τον υδράργυρο να «χτυπά» τιμές των 19 και 20 βαθμών Κελσίου.

Από την Τρίτη, ωστόσο, η κεντρική και βόρεια Ευρώπη θα δεχθεί μια ψυχρή εισβολή που θα επηρεάσει και τον καιρό της χώρας μας. Όπως εξήγησε ο μετεωρολόγος, «τμήμα αυτής της ψυχρής μάζας θα κατέβει, μετά τις 5 με 6 του Φλεβάρη νοτιότερα» με συνέπεια να ρίξει τη θερμοκρασία και στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, με τη μεταβολή του καιρού, η θερμοκρασία -συγκριτικά με τα 20άρια της Δευτέρας και της Τρίτης- θα υποχωρήσει «πάνω από 10 με 12 βαθμούς».