τόλης-βοσκόπουλος-αποκαλύφθηκε-τι-ομ-925078
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 26.07.2021 | 21:05

Τόλης Βοσκόπουλος: Αποκαλύφθηκε τι ομάδα ήταν ο μεγάλος τραγουδιστής

Πολλές ποδοσφαιρικές ομάδες συνδέθηκαν με το όνομα του Τόλη Βοσκόπουλου, αλλά το ποια ομάδα υποστήριζε ο ίδιος παρέμεινε μυστήριο.

Οι περισότεροι πίστευαν ότι ήταν φίλος του Απόλλωνα Αθηνών. Άλλοι πίστευαν ότι υποστήριζε την ΑΕΚ, λόγω φωτογραφιών από φιέστα της Ενωσης στο κέντρο που τραγουδούσε.

Επίσης, αρκετοί βλέποντας μια φωτογραφία του με τον προπονητή του Παναθηναϊκού στο έπος του Γουέμπλεϊ το 1971, Φέρεντς Πούσκας, θεώρησαν ότι ήταν φίλος του Παναθηναϊκού.

Η αλήθεια είναι όμως ότι σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στις 29 Σεπτεμβρίου του 1970 στην εφημερίδα «ΦΩΣ», ο Τόλης Βοσκόπουλος είχε αποκαλύψει ποια ομάδα υποστήριζε.

Στη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στον τότε αθλητικό συντάκτη, Τέρενς Κουίκ, δεν είχε κρύψει την αγάπη του για τον Ολυμπιακό. Ο γέννημα θρέμμα Πειραιώτης, Τόλης Βοσκόπουλος, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ο Ολυμπιακός είναι πάντα Ολυμπιακός, μεγάλος, απλησίαστα μεγάλος. Ολοι εμείς που ανδρωθήκαμε ζώντας με τους αντίλαλους των ανεπανάληπτων θριάμβων του, το θεωρούμε μεγίστη τιμή και υπερηφάνεια που είμαστε αμετακίνητοι υποστηρικταί του. Είναι προνόμιο να είσαι Ολυμπιακός».

Με λίγα λόγια, 50 χρόνια μετά και λίγες μόλις ημέρες μετά τον θάνατό του, λύθηκε το μυστήριο και πλέον δεν υπάρχουν απορίες για την ομάδα που υποστήριζε «η πρώτη και εμπορικότερη φίρμα του λαϊκού τραγουδιού», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε τίτλος στη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο «ΦΩΣ».