θεσσαλονίκη-μολότοφ-και-χημικά-μετά-τ-962049
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 17.11.2021 | 20:15

Θεσσαλονίκη: Μολότοφ και χημικά μετά την πορεία για το Πολυτεχνείο – Στο ΑΠΘ η ΕΛΑΣ

Επεισόδια με ρίψεις μολότοφ, πετροπόλεμο, ανθρωποκυνηγητό, κρότου λάμψης και χρήση χημικών, βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μετά το πέρας των κινητοποιήσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου, σύμφωνα με το ρεπρτάζ του thesstoday, όπου περιγράφονται τα παρακάτω:

Ομάδα διαδηλωτών μετά το πέρας των κινητοποιήσεων και με ορμητήριο το ΑΠΘ περί τις 20.10 πέταξε μολότοφ, πέτρες και αντικείμενα προς τους αστυνομικούς που βρίσκονται μέσα στη ΔΕΘ ενώ επίσης αυτή την ώρα βάζει φωτιά σε κάδους.

Ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ απώθησαν μάλιστα τους διαδηλωτές πίσω στο ΑΠΘ πραγματοποιώντας αιφνιδιαστική έφοδο μέχρι την κεντρική είσοδο του Πανεπιστημίου.

Από την επίθεση πήρε φωτιά η Βόρεια Πύλη και έχει κληθεί η Πυροσβεστική, ενώ εστία φωτιάς βρίσκεται και μέσα στο Πολυτεχνείο.

Οι κουκουλοφόροι πέτουσαν αρχικά αντικείμενα προς το οδόστρωμα και λίγο αργότερα προς τους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με χρήση χημικών και κρότου λάμψης.

Σημειώνεται πως το κέντρο της Θεσσαλονίκης και ιδιαίτερα το τετράγωνο περιμετρικά του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης ήταν από νωρίς «αστακός» με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις να επιβλέπει για την αποτροπή εντάσεων.

Νωρίτερα οι διαδηλωτές έκαψαν την αμερικανική σημαία έξω από το προξενείο των ΗΠΑ.