θεσσαλονίκη-μαθητές-πήγαν-καθυστερη-189010
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 24.10.2018 | 10:01

Θεσσαλονίκη: Μαθητές πήγαν καθυστερημένα σχολείο γιατί δεν χώρεσαν στο λεωφορείο

Τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γενικού Λυκείου Μίκρας στην Θεσσαλονίκη αποφάσισαν να αναδείξουν μέσω βίντεο την καθημερινή περιπέτεια των μαθητών για να πάνε στο σχολείο.

Πιο συγκεκριμένα, οι γονείς κι οι μαθητές που βρέθηκαν σήμερα στην στάση του λεωφορείου 88 του ΟΑΣΘ δημοσιοποίησαν βίντεο, που απεικονίζει με γλαφυρό τρόπο το αδιαχώρητο που επικρατεί μέσα στο όχημα τις πρωινές ώρες, ενώ το πρωί της Τρίτης δημιουργήθηκε αναστάτωση, καθώς ο οδηγός του λεωφορείου αρνήθηκε να συνεχίσει το δρομολόγιο αν δεν κατέβαιναν οι υπεράριθμοι επιβάτες.

Στο σημείο κλήθηκαν κι έφτασαν άντρες της Τροχαίας, οι οποίοι εξήγησαν στους γονείς και τους μαθητές ότι το λεωφορείο δεν μπορούσε να ξεκινήσει όντας υπερφορτωμένο, με αποτέλεσμα αρκετοί μαθητές να αποβιβαστούν και να περιμένουν το επόμενο λεωφορείο.

Σύμφωνα με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, η εικόνα αυτή είναι καθημερινό φαινόμενο, με αποτέλεσμα δεκάδες ανήλικοι μαθητές είτε να στοιβάζονται μέσα στο λεωφορείο είτε να φτάνουν με αρκετή καθυστέρηση στο σχολείο τους.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το thestival.gr, οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ Μίκρας έκαναν κατάληψη επί τέσσερις ημέρες στο σχολείο, με αίτημα την επίλυση του ζητήματος, καθώς σε καθημερινή βάση τουλάχιστον 95 μαθητές του σχολείου χρησιμοποιούν την συγκεκριμένη γραμμή του ΟΑΣΘ για να μεταβούν και να επιστρέψουν από το σχολείο.