θεσσαλονίκη-κατάθεση-στεφάνων-στο-εκ-900996
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 04.05.2021 | 11:59

Θεσσαλονίκη: Κατάθεση στεφάνων στο ΕΚΘ για την πρωτομαγιά

Με τα ζητήματα της εξέγερσης του Σικάγο, να είναι σήμερα ξανά επίκαιρα όπως δηλώνουν, μέλη σωματείων και φορείς κατέθεσαν στεφάνια έξω από το μνημείο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, για να τιμήσουν την εργατική πρωτομαγιά.

Έχοντας στήσει μικροφωνική και κρατώντας πανό γιορτάζουν την επέτειο των εργατικών αγώνων, ενώ μάλιστα μετά την κατάθεση στεφάνων κράτησαν ενός λεπτού σιγή για τους αγωνιστές που έχασαν τη ζωή τους στις ιστορικές εξεγέρσεις.

«Σήμερα είναι μια περίεργη μέρα. Σε άλλη ημερομηνία γιορτάζουμε και τιμούμε την πρωτομαγιά, 135 χρόνια μετά την εξέγερση των εργατών του Σικάγο. Μια εξέγερση με το σύνθημα οκτώ ώρες δουλειά, οκτώ ώρες ανάπαυση και οκτώ ώρες ελεύθερου χρόνου, καλύτερες συνθήκες εργασίας», αναφέρει ο πρόεδρος του ΕΚΘ, Χάρης Κυπριανίδης, προσθέτοντας πως «το 2021 είναι πάλι επίκαιρο το ίδιο ζήτημα, σε μια χρονιά που ετοιμάζουν ένα καινούργιο νομοσχέδιο που θα επηρεάσει και τις συνθήκες εργασίας και τις αυτονόητες εργατικές κατακτήσεις όσον αφορά το οκτάωρο και το 40ωρο».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των εργαζομένων ΟΑΣΘ, Γιάννης Δίγκας δηλώνει: «Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ συμμετέχουν στην απεργία που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ για να τιμήσουμε την εργατική πρωτομαγιά. Καταλαβαίνετε τα προβλήματα που υπάρχουν.

Λέμε όχι στην κατάργηση του οκταώρου, διεκδικούμε καλύτερες συνθήκες μετακίνησης, καλύτερες συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ και άμεσα υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Για να ξέρουμε κι εμείς οι εργαζόμενοι τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε από εδώ και πέρα για να μπορέσουμε όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν στις αστικές συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης».

Δείτε φωτογραφίες του ThessToday.gr: