θεσσαλονίκη-διαμαρτυρία-για-τον-απερ-1041379
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 30.06.2022 | 20:56

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία για τον απεργό πείνας Γ. Μιχαηλίδη (βίντεο)

Πορεία διαμαρτυρίας για τον απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη βρίσκεται σε εξέλιξη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Η πορεία ξεκίνησε πριν από τις 20.30 από την Καμάρα, όπου είχε προηγηθεί συγκέντρωση. Οι διαδηλωτές φωνάζουν συνθήματα και έχουν πετάξει τρικάκια και κινούνται επί της Εγνατίας με κατεύθυνση ανατολικά αυτή την ώρα.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους:

«Ο Γιάννης Μιχαηλίδης, βρίσκεται από το 2013 στις ελληνικές φυλακές, ενώ είχε συλληφθεί και στο παρελθόν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων σε αντιπολεμικές και αντικρατικές/ αντικαπιταλιστικές διαδηλώσεις. Από την συμμετοχή σε αναρχικές μαθητικές ομάδες στα εφηβικά του χρόνια μέχρι τους φοιτητικούς αγώνες του 2006-2007 και τον Δεκέμβρη κι από τις μάχες ενάντια στα μνημόνια μέχρι μία σειρά αγώνων των φυλακισμένων, αγωνίστηκε και συνεχίζει να αγωνίζεται.

Ο Γιάννης συνεχίζει να βρίσκεται φυλακισμένος παρόλο που έχει εκτίσει την απαιτούμενη ποινή για την υφ’ όρον αποφυλάκιση αλλά και την πειθαρχική ποινή όπως και την ποινή κράτησης (που δεν συγχωνεύεται) για το πειθαρχικό παράπτωμα της απόδρασης, ενώ από τη Δευτέρα 23 Μαΐου βρίσκεται σε απεργία πείνας ενάντια στην εκδικητική μεταχείρισή του, διεκδικώντας την ελευθερία του, βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή του».

Πηγή: thesstoday.gr