θεσσαλονίκη-απήγαγαν-39χρονο-για-να-τον-850674
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 22.07.2021 | 11:38

Θεσσαλονίκη: Απήγαγαν 39χρονο για να τον ληστέψουν

Στην εξιχνίαση υπόθεσης αρπαγής και ληστείας σε βάρος ενός 39χρονου αλλοδαπού προχώρησαν μετά από εκτεταμένες έρευνες οι άνδρες του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου και των τμημάτων Εγκλημάτων κατά Ζωής και Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, για την υπόθεση συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί, ηλικίας 20, 23 και 29 ετών, ενώ αναζητείται 35χρονος συνεργός τους.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες κρατούσαν σε ομηρία τον 39χρονο άνδρα από τις 18 έως τις 20 Ιουλίου και, με τη χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν το κινητό τηλέφωνό του, 650 ευρώ, καθώς και προσωπικά έγγραφα.

Έπειτα από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν χθες το πρωί σε οικία στο κέντρο της πόλης, όπου εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι τρεις αλλοδαποί δράστες, κατασχέθηκαν επίσης ένα μικροδέμα κάνναβης βάρους 78,16 γραμμαρίων, τρεις ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, δύο φορητοί υπολογιστές, επτά κινητά τηλέφωνα, ένα μαχαίρι και διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία.

Αστυνομική έρευνα

Επίσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 12 δελτία αστυνομικής ταυτότητας πολιτών, εκ των οποίων για τα οκτώ είχε δηλωθεί κλοπή από τους κατόχους τους και διάφορα κοσμήματα.

Από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δράστες, κατά το χρονικό διάστημα από αρχές Φεβρουαρίου έως τον Ιούλιο του 2021, διέπραξαν οκτώ κλοπές (δύο διαρρήξεις οχημάτων και έξι κλοπές από πεζούς πολίτες) στο κέντρο της πόλης, αφαιρώντας χρηματικά ποσά, τραπεζικές κάρτες, κινητά τηλέφωνα και προσωπικά έγγραφα – αντικείμενα των παθόντων.

Σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία κατά συναυτουργία, αρπαγή κατά συναυτουργία, διακεκριμένες κλοπές, επικίνδυνη σωματική βλάβη, απειλή και για παράβαση των νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων, η οποία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.