τέσσερεις-νέες-ελληνικές-startups-στο-παγκόσ-451300
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 26.02.2018 | 18:54

Τέσσερεις νέες ελληνικές startups στο Παγκόσμιο Συνέδριο Κινητών Επικοινωνιών

Με τέσσερεις νεοφυείς επιχειρήσεις, οι οποίες συμμετείχαν στον πρώτο κύκλο της θερμοκοιτίδας INVENT Ict, εμπλουτίστηκε η φετινή ελληνική αποστολή που βρίσκεται ήδη στο Mobile World Congress 2018 στη Βαρκελώνη.

Πιο συγκεκριμένα,

  • H Accerating Big Data applications που σχεδιάζει και υλοποιεί ειδικά ψηφιακά κυκλώματα για κέντρα δεδομένων (machine learning, big data analytics, graph computations, etc.)
  • Η Mobile App Diabetes που υλοποιεί μία πρωτότυπη κινητή εφαρμογή με μηχανισμούς παιχνιδοποίησης (gamification) για τη διαχείριση παιδιών με Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1.
  • Η Serious Games η οποία αναπτύσσει ηλεκτρονικά παιχνίδια που αξιοποιούν το Ίντερνετ των Πραγμάτων (IoT).
  • Η Purposeful η οποία επαναστοχεύει την τοποθέτηση φαρμάκων σε σπάνιες ή παραμελημένες ασθένειες.

συμμετέχουν στο MWC 2018 και πιο συγκεκριμένα στο event «4 Years from now», την πλατφόρμα συνεργασίας που συνδέει νεοφυείς επιχειρήσεις, με επενδυτές – μεγάλες επιχειρήσεις και δημόσιους φορείς για να ανακαλύψουν – δημιουργήσουν και προωθήσουν νέα συμμετοχικά σχήματα, με στόχο την ανάπτυξη τους στην εγχώρια ή ξένη αγορά.

«Η Ελλάδα διαθέτει εξαιρετικής ποιότητας επιστήμονες, οι οποίοι μπορούν να αναδείξουν τη χώρα σε ψηφιακό hub, αρκεί να τους δοθεί η ευκαιρία» υπογράμμισε ο Γ. Διευθυντής της ΕΕΚΤ, κος Στεφανόπουλος από την Βαρκελώνη. «Η ΕΕΚΤ είναι περήφανη που προσφέρει την ευκαιρία στα τέσσερα ελληνικά startups του INVENT ICT με την καθοδήγηση της του ΕΠΙ.νοώ του ΕΠΙΣΕΥ[1] του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και των Industry Disruptors – Game Changers, να δημιουργήσουν συνέργειες και να ανακαλύψουν τρόπους συνεργασίας με επιχειρήσεις από όλον τον κόσμο».

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα

Το Invent ICT είναι ένα εγχείρημα κοινής συνεργασίας της θερμοκοιτίδας ΕΠΙ.νοώ του ΕΠΙΣΕΥ[2] του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και των Industry DisruptorsGame Changers (IDGC) με τη στήριξη της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ). Το πρόγραμμα στοχεύει να υποστηρίξει την ανάπτυξη νέων και βιώσιμων επιχειρήσεων και να συμβάλλει στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και στην ανάσχεση του brain drain που επηρεάζει αρνητικά τις προοπτικές οικονομικής ανάκαμψης στην χώρα

Για περισσότερες πληροφορίες για το Invent ΙCT επισκεφθείτε τον ιστότοπο www.inventICT.gr  και την αντίστοιχη σελίδα στο FB www.facebook.com/Invent4ICT

[1] ΕΠΙΣΕΥ – Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών

[2] ΕΠΙΣΕΥ – Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών