συνελήφθησαν-4-διακινητές-μεταναστών-1060092
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 01.09.2022 | 16:30

Συνελήφθησαν 4 διακινητές μεταναστών στον Έβρο

Στη σύλληψη τεσσάρων διακινητών που σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας μετανάστες οι οποίοι εισήλθαν παράνομα, προχώρησαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης.

Ειδικότερα, χθες το απόγευμα αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών και της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν στην Εγνατία Οδό δύο αλλοδαπούς οι οποίοι επιβαίνοντες σε ΙΧΕ αυτοκίνητο λειτουργούσαν ως προπομποί προς αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε έτερο ΙΧΕ αυτοκίνητο με οδηγό τον τρίτο διακινητή και επιβαίνοντες οκτώ μετανάστες που στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.

Ο οδηγός του οχήματος που μετέφερε τους μετανάστες δεν συμμορφώθηκε στο σήμα στάσης των αστυνομικών και οδηγώντας επικίνδυνα συνέχισε την πορεία του, ενώ μετά την ακινητοποίηση του αυτοκινήτου τράπηκε πεζός σε φυγή για να εντοπιστεί και συλληφθεί στη συνέχεια σε ορεινή περιοχή του Έβρου.

Την ίδια ημέρα σημειώθηκε και η δεύτερη σύλληψη διακινητή στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης-Κομοτηνής. Ο οδηγός-διακινητής που στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης, φέρεται ότι μετέφερε παράνομα με ΙΧΕ αυτοκίνητο τρεις μετανάστες. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης.