συνελήφθη-40χρονος-στην-καλαμάτα-για-δι-1043815
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 02.03.2023 | 17:40

Συνελήφθη 40χρονος στην Καλαμάτα για διακίνηση ναρκωτικών χαπιών και κάνναβης

Συνελήφθη, χθες το πρωί, στην Καλαμάτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, ένας 40χρονος ημεδαπός, για διακίνηση ναρκωτικών.

Ειδικότερα, ύστερα από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, προέκυψε ότι ο 40χρονος, τουλάχιστον από τον περασμένο Σεπτέμβριο , δραστηριοποιούταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (κάνναβης και ναρκωτικών δισκίων).

Ο 40χρονος προκειμένου να συγκαλύπτει την παράνομη δραστηριότητά του και να αποπροσανατολίζει τις έρευνες των διωκτικών Αρχών, χρησιμοποιούσε τηλεφωνικές συνδέσεις, που δεν ήταν δηλωμένες στα πραγματικά του στοιχεία, αλλά σε στοιχεία αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών («αχυράνθρωπων» – ghost persons), ενώ κατά τις συνομιλίες του με τους αγοραστές, επικοινωνούσαν με συνθηματικές εκφράσεις και προκαθορισμένο κώδικα συνεννόησης.

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, πραγματοποιήθηκε έρευνα σε οικία του, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -7,95- γραμμαρίων,

77 ναρκωτικά δισκία,

1 ζυγαριά ακριβείας,

1-κινητό τηλέφωνο, καθώς και

1 όχημα και 1 μοτοσικλέτα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας Ασφαλείας.