στην-ανακρίτρια-ο-62χρονος-που-κλειδώθη-937263
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 23.03.2023 | 13:51

Στην ανακρίτρια ο 62χρονος που κλειδώθηκε με τα παιδιά του μέσα σε αυτοκίνητο μαζί με φιάλες υγραερίου

Στην 5η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης απολογείται ο 62χρονος απόστρατος, ο οποίος κλειδώθηκε με τα 2,5 ετών δίδυμα παιδιά του στο αυτοκίνητο στο Μελισσοχώρι, ανοίγοντας μία φιάλη υγραερίου με την οποία επιχείρησε να ανατινάξει το όχημα.

Υπενθυμίζεται ότι μετά το εξιτήριο που πήρε (21/3) από το 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης που του απήγγειλε κατηγορίες για δύο κακουργήματα και τρία πλημμελήματα. Ωστόσο, ο ίδιος ζήτησε και πήρε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο 62χρονος βρισκόταν τον τελευταίο καιρό σε αντιδικία με την πρώην σύζυγό του, η οποία είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του, επικαλούμενη λεκτική και σωματική βία σε βάρος της.

Σημειώνεται πως ήταν η σύζυγός του που ειδοποίησε τις αρχές στο σημείο που βρισκόταν το αυτοκίνητο στο οποίο είχε κλειδωθεί ο 62χρονος με τα δύο παιδιά. Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο κατάφεραν να σπάσουν το παρμπρίζ του αυτοκινήτου, απεγκλωβίζοντας τα παιδιά και τον πατέρα τους.

Μετά την προσφυγή της συζύγου για ασφαλιστικά μέτρα, ο κατηγορούμενος κατέθεσε αίτηση διαζυγίου, η οποία συζητήθηκε πρόσφατα και εκδόθηκε προσωρινή απόφαση με την οποία ανατέθηκε η επιμέλεια των ανήλικων διδύμων (ενός αγοριού και ενός κοριτσιού) στην μητέρα και ρυθμίστηκαν τα ζητήματα επικοινωνίας.

Ο απόστρατος διώκεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, απόπειρα έκρηξης από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για ανθρώπους, σωματική βλάβη σε βάρος συζύγου κατ’ εξακολούθηση, απειλή σε βάρος συζύγου κατά τη διάρκεια του γάμου και παράνομη οπλοφορία.