πορεία-φοιτητών-στο-κέντρο-της-θεσσαλ-1154837
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 23.03.2023 | 13:36

Πορεία φοιτητών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Στους δρόμους της Θεσσαλονίκης βρίσκονται και πάλι οι φοιτητές με κεντρικό σύνθημα «σταματήστε να υποτιμάται τις ζωές μας», όπως και ζητούν να αποδοθεί δικαιοσύνη για το δυστύχημα στα Τέμπη.

Η πορεία ξεκίνησε από το άγαλμα Βενιζέλου και αυτή την ώρα κατευθύνεται προς ανατολικά και θα καταλήξει στο ΥΜΑΘ και στα πανεπιστήμια. «Μας θελαν σιωπηλούς, υψώσαμε φωνή» αναγράφεται μεταξύ άλλων στο κεντρικό πανό της διαδήλωσης, με τους φοιτητές να ενώνουν τις φωνές τους λέγοντας «το έγκλημα αυτό έχει ιστορία» και «στέρεψαν τα δάκρυα και έγιναν οργή».

Στην κεφαλή της πορείας, βρίσκονται φοιτητές του τμήματος Γεωπονίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, οι οποίοι ζητούν την κατοχύρωση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων αλλά κυρίως την δυνατότητα να μπορούν να εγγραφούν στο Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος.

«Ζητήσαμε να πλαισιώσουν το κάλεσμά μας όλοι οι φορείς, οργανώσεις, σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι και οποιαδήποτε ατομικότητα έχει την ανάγκη να βγει στον δρόμο για να διαμαρτυρηθεί.

Το κράτος ακολουθεί τον δρόμο της ιδιωτικοποίησης, καταπατώντας κεκτημένα δημόσια αγαθά όπως αυτό της υγείας, της συγκοινωνίας, του νερού και της ενέργειας».