σοκάρει-την-κοινή-γνώμη-νέα-υπόθεση-bullying-111064
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 24.05.2016 | 19:35

Σοκάρει την κοινή γνώμη νέα υπόθεση bullying – Παρέμβαση συγγενή Γιακουμάκη

Με ενδιαφέρον παρακολουθεί η κοινή γνώμη το νέο περιστατικό ενδοσχολικής βίας σε γυμνάσιο της Κύπρου.  Ο 13χρονος μαθητής, Κωνσταντίνος Τσαγκαλίδης, επέστρεψε σήμερα στο σχολείο έπειτα από έξι ημέρες νοσηλείας στο γενικό νοσοκομείο Λεμεσού, μετά τον ξυλοδαρμό που δέχτηκε, όπως σημείωσε ο ίδιος στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook, από συμμαθητή του στο μάθημα της γυμναστικής.  Την ίδια ώρα τεταμένο είναι το κλίμα μεταξύ της οικογένειας του ανήλικου μαθητή και του Kύπριου υπουργού Παιδείας, Κώστα Καδή, με τη μητέρα του ανήλικου μαθητή να στρέφεται εναντίον του υπουργού αφού θεωρεί πως δεν αντιμετώπισε όπως θα έπρεπε το γεγονός και με τον ίδιο να δηλώνει δημόσια πως έπεσε θύμα bullying από την Αντωνία Τσαγκαλίδου. Η μητέρα, σε μία προσπάθειά της να μη… ξεχαστεί το θέμα, συνεχίζει τις σχετικές κοινοποιήσεις μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στo Facebook ενώ αίσθηση προκαλεί το μήνυμα που έλαβε από τον θείο του Βαγγέλη Γιακουμάκη, Μάρκο Φουρναράκη.

Το μήνυμα του θείου του Βαγγέλη Γιακουμάκη

«Κυρία Τσαγκαλίδη,εγώ είμαι ο θείος του Γιακουμάκη και ζω εδώ Κύπρο μόνιμα. Έχω παρακολουθήσει την ιστορία του μικρού σας και θα ήθελα να σας πω ότι καλά κάνετε και αναδεικνύετε το πρόβλημα που έχουν δημιουργήσει στο παιδί σας γιατί έτσι βοηθάτε δεκάδες παιδιά να μιλήσουν. Αλλά, και το ξαναλέω, αύριο που θα έχουν ηρεμήσει τα πράγματα και το θέμα θα ψιλοξεχαστεί από τους έξω της οικίας σας, εκεί είναι που πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή γιατί οι ψευτόμαγκες θα ξαναεπιστρέψουν. Πιστεύω το παιδί σας να το ξεπεράσει γρήγορα και να είναι απλά μια κακή εμπειρία. Εμείς δυστυχώς το παιδί μας το χάσαμε και κανένας άλλος να μην βρεθεί ποτέ στη θέση μας. Ευχαριστώ και καλό κουράγιο», έγραψε στο σχετικό μήνυμα ο θείος του Βαγγέλη Γιακουμάκη και το οποίο όπως σημειώνει η μητέρα του ανήλικου μαθητή δημοσιοποίησε με την άδειά του.

Το πρωί της Τρίτης ο Κωνσταντίνος Τσαγκαλίδης πήγε κανονικά στο σχολείο του. Όπως είπε μάλιστα η μητέρα του στο protothema.gr: «Υπήρχε μία “κρυάδα” γενικότερα ωστόσο όλα κύλησαν καλά».

Μπορεί τον νεαρό μαθητή να μη συνόδευσε ο υπουργός Παιδείας -κάτι που επιθυμούσε τόσο ο ίδιος όσο και η μητέρα του- αλλά στο πλευρό του βρέθηκαν μοτοσικλετιστές οι οποίοι τάσσονται ενάντια στη βία.

Ο 13χρονος μάλιστα ενημέρωσε για την επιστροφή του με ένα μήνυμα στο facebook στο οποίο έγραψε: «I’m back to school stronger» που σημαίνει «επιστρέφω στο σχολείο πιο δυνατός».