σοφία-αρβανίτη-το-συγκινητικό-μήνυμα-666837
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 12.08.2019 | 17:04

Σοφία Αρβανίτη: Το συγκινητικό μήνυμα για τον αδερφό της

Έφυγε από τη ζωή ο ήρωας ψαράς, Κώστας Αρβανίτης, ο οποίος κατά τη διάρκεια της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, αψήφισε κάθε κίνδυνο και έσωσε με το καϊκί του 70 ανθρώπους. Νικήθηκε από τον καρκίνο μετά από μάχη τεσσάρων ετών.

Η αδερφή του και γνωστή τραγουδίστρια Σοφία Αρβανίτη μίλησε στο Open TV για την αυταπάρνησή του και συγκινεί. «Εδώ και χρόνια έκανε τον δικό του αγώνα με χειρουργεία, γιατί πάλευε με τον καρκίνο εδώ και τέσσερα χρόνια», λέει χαρακτηριστικά.

Μάλιστα ανέβασε στο Facebook μία φωτογραφία στην οποία βρίσκεται η ίδια και ο αδερφός της.

Σοφία Αρβανίτη: Το συγκινητικό μήνυμα για τον αδερφό της, ήρωα ψαρά στο Μάτι

«Είναι ένας σύγχρονος ήρωας γιατί οταν προσφέρεις στην κοινωνία είσαι ένας ήρωας. Μπόρεσε και έσωσε τόσες ζωές και δεν κατάφερε να σώσει τη δική του» λέει στο Open TV και τη Γεωργία Λαγού ένας συνάδελφός του, ο Δημήτρης Πόγκας.

«Έβγαλε πολύ κόσμο και δεν φοβήθηκε καθόλου» πρόσθεσε ο Μωχάμεντ, ψαράς και αυτός στο επάγγελμα. Ο Ηλίας Τσικρίκας τον χαρακτήρισε ως «άνθρωπο – κλειδί για τα πάντα». Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε τη λύπη του για τον θάνατό του, ενώ η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί δημοσία δαπάνη.

Όπως είχε πει ο Αιγύπτιος ψαράς που ήταν μαζί του στο σκάφος, «εκείνο το βράδυ το αφεντικό μου, ο Κώστας Αρβανίτης, που είναι και ιδιοκτήτης του σκάφους, είχε γενέθλια, και μετά τη δουλειά κανονίζαμε να γιορτάσουμε. Ενώ ήμουν σπίτι και ετοιμαζόμουν να βγω για τη γιορτή, με πήρε τηλέφωνο και μου είπε να τα παρατήσω όλα γιατί πρέπει να πάμε να σώσουμε ανθρώπους που πνίγονται. Κατέβηκα γρήγορα και μαζί με τον Κώστα, τον γιο του Δημήτρη και την γυναίκα του Χρύσα βγήκαμε αμέσως στα ανοιχτά γύρω στις 6.30πμ..

Ήμασταν το πρώτο καΐκι που βγήκε, πριν ακόμα από το λιμενικό. Ήταν η πιο δύσκολη στιγμή, είχε πάρα πολύ αέρα και, όταν πλησιάζαμε στο σημείο με τη φωτιά, ο καπνός ήταν τρομερός. Από τον πολύ καπνό δεν μπορούσες να ξεχωρίσεις πού ξεκινάει η θάλασσα. Ήμασταν σε πολύ δύσκολη κατάσταση αλλά έπρεπε να μπούμε μέσα στο μαύρο καπνό».