self-tests-εργαζομένων-νέα-δεδομένα-από-αύριο-8-407180
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 27.06.2021 | 19:45

Self tests εργαζομένων: Νέα δεδομένα από αύριο – Ποιοι κάνουν και ποιοι όχι

Νέα δεδομένα από αύριο, σε σχέση με τα self tests των εργαζομένων.

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, μετά από εισήγηση τη Επιτροπής Ειδικών, αυτοί που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό, και μετά από 15 μέρες, θα μπορούν να πηγαίνουν στη δουλειά τους χωρίς τον αυτοδιαγνωστικό έλεγχο.

Όσον αφορά, πάντως, τη διάθεση των self tests το ζήτημα έχει ξεκαθαρίσει, σε μεγάλο βαθμό, στην ΕΡΤ, ο εκλέκτορας του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κωνσταντίνος Κακονίκος.

Όπως είχε πει «τα self tests απέδειξαν την αξία τους στον περιορισμό της πανδημίας και η κυβέρνηση αποφάσισε να συνεχίσει τη διάθεσή τους. Όλα τα φαρμακεία στην Ελλάδα και στην Αττική, την Πέμπτη 1η Ιουλίου, στις 8 π.μ. θα αρχίσουν τη διανομή των δωρεάν self test σε όλους όσοι καθοριστούν με μεταγενέστερη οδηγία ότι είναι δικαιούχοι».
Συμπλήρωσε πως «όπως γνωρίζουμε θα είναι οι εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα που οι δουλειές τους τούς φέρνουν σε επαφή με πολύ κόσμο».

Αναφέρθηκε σε πρόταση να δοθούν τα self tests του Ιουλίου και του Αυγούστου, ανά τέσσερα τον μήνα και είπε: «Είναι μια οργανωτική διευκόλυνση προκειμένου να γλιτώσουμε τις πολλές μετακινήσεις και τη συμφόρηση στα φαρμακεία και επειδή πλέον υπάρχει αρκετό απόθεμα, να αρκεί μία επίσκεψη για να πάρει κάποιος όλα τα self test που χρειάζεται για έναν μήνα καθώς προβλέπεται να γίνεται μία δοκιμή κάθε εβδομάδα. Αυτό διευκολύνει όλους τους εμπλεκόμενους: τους φαρμακοποιούς, τους πολίτες και την κυβέρνηση».

«Κατά πάσα πιθανότητα θα ανακοινωθεί και επίσημα ότι όσοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι θα απαλλαγούν από την υποχρέωση να παραλάβουν ή να δηλώσουν self test για οποιοδήποτε σκοπό, είτε αυτός είναι επαγγελματικός ή για ταξίδι στη χώρα», κατέληξε.

Το βίντεο: