ρόδος-σεξουαλική-παρενόχληση-σε-ανήλ-1098406
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 22.01.2023 | 20:50

Ρόδος: Σεξουαλική παρενόχληση σε ανήλικη συγγενή του

Η σεξουαλική παρενόχληση της μικρής αποκαλύφθηκε και η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης. Ο κατηγορούμενος έστελνε χυδαία μηνύματα, βίντεο και φωτογραφίες…

Ο ίδιος πίστευε ότι φλερτάρει. Η ανήλικη έδειχνε να τα έχει χαμένα και ενημέρωσε τον πατέρα της. Η σεξουαλική παρενόχληση άρχισε να αποκαλύπτεται και μαζί κάτι που έμελλε να προκαλέσει αίσθηση. Ο κατηγορούμενος και η μικρή είναι μακρινοί συγγενείς. Οι δυο τους αναμένεται να βρεθούν απέναντι στις αίθουσες των δικαστηρίων, σε μια υπόθεση που ξεκίνησε το 2017 και προκάλεσε αίσθηση στη Ρόδο.

Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου θα αναβιώσει την 7η Φεβρουαρίου 2023 υπόθεση με κατηγορούμενο έναν 42χρονο Έλληνα, που κρίθηκε πρωτοδίκως ένοχος με ελαφρυντικό για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας κατ’ εξακολούθηση και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 2 ετών με τριετή αναστολή.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος ειδικότερα για το ό,τι την 12η Νοεμβρίου 2017, με πρόθεση, κάνοντας χρήση του διαδικτύου και της εφαρμογής «messenger», μέσω του «Facebook» και κάνοντας χρήση λογαριασμού με στοιχεία άλλου ατόμου, που ο ίδιος διατηρούσε, απέστειλε σε μια 12χρονη τα εξής μηνύματα: «Σε βλέπω συχνά στο δρόμο που περνάς και με ερεθίζεις πολύ», -«θέλω πολύ να στο …» και «θα ήθελα πολύ να βρεθούμε οι δυο μας».

Επιπλέον φέρεται να πραγματοποίησε βιντεοκλήση με την ίδια και να της έστειλε βίντεο με αυστηρώς ακατάλληλες σκηνές και χειρονομίες. Κρίθηκε ένοχος για το ό,τι την 20ή Δεκεμβρίου 2017, με πρόθεση, κάνοντας χρήση της ίδιας εφαρμογής απέστειλε στην ανήλικη μηνύματα με εξαιρετικά πρόστυχο περιεχόμενο.

H ανήλικη μάλιστα σε κατάθεσή της τόνισε ότι αισθάνθηκε με τους γονείς της αηδία και αποτροπιασμό κι ότι ενώ του έγραψε να μην της ξαναστείλει μήνυμα αυτός συνέχισε να το κάνει αλλά και να της κάνει κλήσεις στο messenger, δίχως να του απαντά.

Σημειώνεται ότι πρόθεση της οικογένειας της φερόμενης ως θύματος ήταν η υπόθεση να «κλείσει» καθώς διαπιστώθηκε μετά την καταγγελία και την παρέμβαση των αρχών ότι ο δράστης ήταν συγγενής. Ο ίδιος αρνήθηκε ότι γνώριζε την ηλικία του θύματος και ότι ήταν η συγγενής της.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατική» κατέθεσε ότι παρενέβη στις συνομιλίες τους ο πατέρας της ανήλικης για να τον σταματήσει, αλλά δεν πτοήθηκε και το έκανε γιατί πίστεψε ότι επρόκειτο για ψέμα της κοπέλας για να τον αποφύγει.