ρόδος-εκδόθηκε-η-πρώτη-απόφαση-διόρθω-260134
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 27.04.2018 | 17:49

Ρόδος: Εκδόθηκε η πρώτη απόφαση διόρθωσης φύλου

Με απόφαση, που εξέδωσε το Ειρηνοδικείο Ρόδου, με την διαδικασία της εκούσιας δικαιοδοσίας, έγινε δεκτή η αίτηση ενός 35χρονου Ροδίτη, για διόρθωση καταχωρισμένου φύλου.

Σύμφωνα με το νόμο, το πρόσωπο έχει δικαίωμα στην αναγνώριση της ταυτότητας φύλου του ως στοιχείου της προσωπικότητάς του και δικαίωμα στο σεβασμό της προσωπικότητάς του με βάση τα χαρακτηριστικά φύλου του.

Με την πρώτη απόφαση,όπως αναφέρει η δημοκρατική που εκδόθηκε από το Ειρηνοδικείο Ρόδου, το δικαστήριο έκανε δεκτούς τους ισχυρισμούς του αιτούντος, ότι το φύλο που του αποδόθηκε κατά την γέννησή του από τους γιατρούς και τις κρατικές υπηρεσίες είναι το αρσενικό προσθέτοντας ωστόσο ότι από τότε που απέκτησε συνείδηση του εαυτού του, δηλαδή από την πιο τρυφερή παιδική του ηλικία, είχε πάντα την αυτοαντίληψη και εσωτερική αίσθηση ότι ανήκε στο γυναικείο φύλο και όχι στο ανδρικό.

Οι παρέες του ήταν κορίτσια και τα παιγνίδια του κοριτσίστικα. Από παιδί έως και σήμερα αισθάνεται και συμπεριφέρεται συνεχώς και σταθερά ως γυναίκα η οποία λόγω κάποιας τραγικής βιολογικής αστοχίας εγκλωβίστηκε σε ανδρικό σώμα.

Επεσήμανε ακόμη ότι βιώνει τον εαυτό του ως γυναίκα και η εξωτερική του εικόνα είναι τέτοια ενώ όλο του το περιβάλλον έχει αποδεχτεί το γεγονός αυτό.

Τόνισε εξάλλου ότι η ασυμφωνία του ανδρικού ονόματός του και της εικόνας του τον έχει καταστήσει στόχο εχθρικής συμπεριφοράς και αποδέκτη υποτιμητικών η ακόμη και υβριστικών σχολίων που θίγουν την προσωπικότητά του.