ένα-γράμμα-προς-τον-ομοφυλόφιλο-γιο-μ-924771
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 18.07.2021 | 20:06

“Ένα γράμμα προς τον ομοφυλόφιλο γιο μου”

Η Σμαράγδα είναι η μητέρα του 17χρονου Μιχάλη, ο οποίος πριν από λίγο καιρό της μίλησε για την σεξουαλικότητά του. Ο Μιχάλης είναι ομοφυλόφιλος.

Ο νεαρός, με μεγάλο φόβο για το ποια θα είναι η αντίδραση της μητέρας του, έκανε το coming out του, με την ίδια να τον αποδέχεται δίχως δεύτερη σκέψη.

Η Σμαράγδα στέκεται απόλυτα στο πλευρό του Μιχάλη και σήμερα, μέσω της ενότητας Rainbow Stories, στέλνει ένα μήνυμα αγάπης και αποδοχής προς τον γιο της.

Παράλληλα, η ίδια επιθυμεί να στείλει και ένα μήνυμα προς τους γονείς ΛΟΑΤΚΙ+ παιδιών, λέγοντας απλά το αυτονόητο, ότι δηλαδή τα παιδιά τους δεν θα είναι ευτυχισμένα όταν κρύβονται στην “ντουλάπα”, αλλά όταν ζουν ελεύθερα.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΤΡΕΜΕΝΟ ΜΟΥ ΓΙΟ…

“Είσαι ο γιος μου, είμαι η μαμά σου κι αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ. Πάντοτε ήμουν υπερήφανη για σένα. Για την ωριμότητα, την ευγένεια και το ήθος σου, για την αγνή ψυχή και την καλοσύνη σου.

Γιε μου, θέλω μέσα από αυτό το γράμμα που διαβάζεις, να ξέρεις ότι για όσο ζω, δεν θα σταματήσω ποτέ να είμαι υπερήφανη για σένα.

Πριν περίπου ένα μήνα μου ανακοίνωσες ότι σου αρέσουν τα αγόρια. Θυμάμαι σαν τώρα την ώρα και τη μέρα. Σάββατο 19 Ιουνίου, 7 το απόγευμα.

Γύρισες απ’ το φροντιστήριο και μου πες “μαμά, θέλω να σου μιλήσω”. Τα μάτια σου ήταν κλαμένα, η φωνή σου έτρεμε, λες και θα μου έλεγες ότι έκανες κάποιο έγκλημα. Μα να είσαι σίγουρος ότι δεν έκανες κανένα έγκλημα.

Σε πήρα μια μεγάλη αγκαλιά, κλάψαμε μαζί και δεν είπαμε τίποτα. Δεν χρειαζόταν να πούμε κάτι..

Να ‘ξερες πόσα χρόνια περίμενα να μου το πεις!

Τώρα, όμως, που μου το είπες, νιώθω πως δεν υπάρχουν πια μυστικά ανάμεσά μας και είμαι χαρούμενη για αυτό.

Τώρα που δεν υπάρχουν μυστικά και ενοχές, θα πρέπει να σου πω όσα θέλω εδώ και χρόνια να σου πω, αλλά δεν μπορούσα…

Στη ζωή σου, να ξέρεις, ότι θα υπάρξουν άνθρωποι που θα βρουν πολλούς λόγους για να σε κάνουν να σκύψεις το κεφάλι, να κλάψεις, να πάψεις να πιστεύεις στον εαυτό σου. Και ότι είσαι ένας ομοφυλόφιλος άνδρας, θα είναι ένας από αυτούς τους λόγους.

Για αυτό, θα πρέπει να έχεις ακόμη περισσότερη δύναμη μέσα σου, για να μην σε λυγίζει ποτέ κανένας, για να μην σε κάνει ούτε ένας να αμφιβάλλεις για τον εαυτό σου.

Για αυτό, πρέπει να αγαπάς τον εαυτό σου ακόμα πιο πολύ κι όταν οι “κακοί” εκεί έξω φωνάζουν, εσύ θα πρέπει να κλείνεις τα αυτιά σου και να προχωράς..

Είσαι 17 χρονών και έχεις όλη τη ζωή μπροστά σου. Τίποτα δε θα πρέπει να σε εμποδίσει από το να είσαι χαρούμενος κι ευτυχισμένος. Κανένας δεν θα πρέπει να σε εμποδίσει να είσαι ο εαυτός σου, χωρίς δεύτερες σκέψεις και ερωτηματικά.

Εγώ, η μαμά σου θα είμαι εδώ για όσο ζω με μοναδικό μου στόχο να σε υποστηρίζω και να σου δίνω όλη μου την αγάπη. Θα είμαι εδώ για να φωτίζω τις γκρίζες ημέρες σου και να τις κάνω πολύχρωμες και φωτεινές. Για όσο μπορώ, να είσαι σίγουρος ότι θα προσπαθώ με όλη μου τη δύναμη για αυτό.

Εγώ, η μαμά σου θα είμαι εδώ για να σου πιάνω σφιχτά το χέρι και να σου δίνω θάρρος στα δύσκολα και στις ανηφοριές της ζωής.

Εγώ, η μαμά σου θα είμαι εδώ για να μπαίνω στη μέση σαν θεριό, όταν κάποιος πάει να σου κάνει κακό και να ‘σαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρνω.

Εγώ, η μαμά σου ό,τι κι αν γίνει, θα είμαι πάντα η μαμά σου.”

πηγή: news247.gr