ψυχικό-πώς-ένας-ηλεκτρολόγος-άδεια-1056046
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 14.09.2022 | 23:30

Ψυχικό: Πώς ένας «ηλεκτρολόγος» άδειασε σπίτι ηλικιωμένου

Το τελευταίο περιστατικό που απασχόλησε την Αστυνομία έλαβε χώρα στο Νέο Ψυχικό. Εκεί ένας ακόμα ηλικιωμένος έπεσε θύμα απατεώνα που παριστάνει τον ηλεκτρολόγο της ΔΕΗ.

Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι της Δευτέρας, όταν ο 86χρονος επέστρεψε στην πολυκατοικία όπου διαμένει μετά από βόλτα. Στην πόρτα της εισόδου εντόπισε άγνωστο άνδρα, ο οποίος του συστήθηκε ως ηλεκτρολόγος της ΔΕΗ που θα ελέγξει έναν προς ένα τα ρολόγια των διαμερισμάτων της πολυκατοικίας. Ο κλέφτης ακολούθησε τον ηλικιωμένο στο διαμέρισμα του και του ζήτησε να μαζέψει σε ένα σημείο τα χρυσαφικά που υπήρχαν στο σπίτι και να τα τυλίξει με αλουμινόχαρτο, δήθεν για να προστατευτούν από διαρροή ρεύματος υψηλής τάσης.

Πριν ακόμα ο ηλικιωμένος καταλάβει τι συμβαίνει, ο «ηλεκτρολόγος» άρχισε να περιφέρεται από δωμάτιο σε δωμάτιο και τελικά εντόπισε το χρηματικό ποσό των 15.000 ευρώ, ενώ άρπαξε και κάποια χρυσά και ασημένια κοσμήματα που υπήρχαν στο σπίτι. Μέσα σε ελάχιστα λεπτά ο κλέφτης είχε γίνει «καπνός», με τον 86χρονο να ειδοποιεί την ΕΛ.ΑΣ. αλλά να είναι πλέον αργά.

Την προανάκριση για το περιστατικό έχει αναλάβει το τοπικό Τμήμα Ασφαλείας, με τους αστυνομικούς να έχουν λεπτομερή περιγραφή του δράστη.