Κοινωνικός Τουρισμός: Προβλήματα στην πλατφόρμα -Πολύ αργή η διαδικασία των αιτήσεων
Με πάρα πολύ αργούς ρυθμούς τρέχει η ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή αιτήσεων από τους δικαιούχους του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού Εργαζομένων και Ανέργων περιόδου 2026-2027 της ΔΥΠΑ, η οποία γίνεται μέσω της εφαρμογής gov.gr.
Χθες, πρώτη ημέρα έναρξης των αιτήσεων, παρατηρήθηκαν πάρα πολλά προβλήματα. Ωστόσο και σήμερα, δεύτερη μέρα, όσο πολίτες επιχειρούν να υποβάλλουν αιτήσεις, αντιμετωπίζουν πολλές δυσκολίες, αφού η εφαρμογή ουσιαστικά «σέρνεται».
Ο ρυθμός υποβολής είναι εξαιρετικά αργός, ενώ κατά διαστήματα το σύστημα «παγώνει» και «πετά» πολίτες εκτός της εφαρμογής, όπως καταγγέλλουν στο aftodioikisi.gr, με αποτέλεσμα να χρειάζεται να κάνουν τη διαδικασία από την αρχή.

Υπενθυμίζουμε ότι η υποβολή των αιτήσεων γίνεται σύμφωνα με το τελευταίο ψηφίο ΑΦΜ των εν δυνάμει δικαιούχων.
Σήμερα Τετάρτη αιτήσεις κάνουν οι δικαιούχοι με τελευταία ψηφία ΑΦΜ 1,2.
Για τους υπόλοιπους δικαιούχους το πρόγραμμα των αιτήσεων ορίζεται ως εξής:
Τελευταίο ψηφίο ΑΦΜ: 5, 6 – Παρασκευή, 24.04.2026
Τελευταίο ψηφίο ΑΦΜ: 7, 8, 9 – Σάββατο, 25.04.2026
Ολοι οι ΑΦΜ – Κυριακή, 26.04.2026
Πώς υποβάλλονται οι αιτήσεις
Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω gov.gr στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/koinonikos-tourismos
Συγκεκριμένα η διαδρομή είναι: Αρχική – Εργασία και ασφάλιση – Αποζημιώσεις και Παροχές – Προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού (ΔΥΠΑ).
Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 18 Μαΐου 2026, νωρίτερα από κάθε άλλη φορά, θα έχει διάρκεια 13 μηνών και θα αφορά 300.000 επιταγές (vouchers), με προϋπολογισμό 50 εκ. ευρώ.
Προτεινόμενα άρθρα
06.06.2026 | 15:43
06.06.2026 | 15:01
06.06.2026 | 12:02






