πρωτοδικείο-αθηνών-απέρριψε-την-αγωγ-372533
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 12.10.2018 | 14:33

Πρωτοδικείο Αθηνών: Απέρριψε την αγωγή Μπαλασόπουλου κατά aftodioikisi.gr

Την απόρριψη της αγωγής του πρώην προέδρου της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θεμιστοκλή (Θέμη) Μπαλασόπουλου κατά της ιστοσελίδας aftodioikisi.gr και του διευθυντή της Χρίστου Βούζα, αποφάσισε (υπ’ αριθμόν 8473/2018 απόφαση) το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Μάλιστα, το Δικαστήριο, όχι μόνο απέρριψε την αγωγή με την οποία ο κ. Μπαλασόπουλος ζητούσε 100.000 ευρώ για ηθική βλάβη λόγω δημοσιευμάτων, που, κατά τον πρώην πρόεδρο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, «ήταν εξυβριστικά και πρόσβαλαν την τιμή και την υπόληψη του ως ατόμου, ως οικογενειάρχη και ως πρώην συνδικαλιστή», αλλά και τον υποχρεώνει να καταβάλει τόσο στην ιστοσελίδα όσο και στον διευθυντή της 2.000 ευρώ ως δικαστικά έξοδα.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούλιο ο διευθυντής της aftodioikisi.gr Χρίστος Βούζας κατέθεσε την αγωγή, που είχε προαναγγείλει από το 2016, κατά των «γαλαζοπράσινων» μελών της ΕΕ της ΠΟΕ-ΟΤΑ (σ.σ. και του κ. Μπαλασσόπουλου), καθώς, παρά το γεγονός ότι, τότε δόθηκε μία δεύτερη ευκαιρία στα προερχόμενα από ΣΥΝΑΝ και ΔΑΚΕ μέλη της ΕΕ, εκείνοι συνέχισαν τις ανήθικες επιθέσεις εναντίον του. 

Η αγωγή, ύψους 50.000 ευρώ που θα δοθούν στο ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ-ΠΑΡΑΤΑΣΙΟΥΧΩΝ, ως οικονομική ενίσχυσή του, αφορά σειρά δελτίων Τύπου και ανακοινώσεων με υβριστικό περιεχόμενο κατά του διευθυντή της aftodioikisi.gr και της ιστοσελίδας, με επίκεντρο το θέμα των συμβασιούχων.