προσφυγή-σαββίδη-στη-δικαιοσύνη-για-ε-226794
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 16.07.2018 | 23:23

Προσφυγή Σαββίδη στη Δικαιοσύνη για εμπλοκή του ονόματός του σε πληρωμένα επεισόδια στην πΓΔΜ

Εν μέσω του τεταμένου κλίματος γύρω από τις εξελίξεις στο Σκοπιανό ο όμιλος επιχειρήσεων Ιβάν Σαββίδη διαψεύδει δημοσίευμα της ιστοσελίδας BuzzFeed που τον εμπλέκει σε φερόμενες χρηματοδοτήσεις πολιτικών και εθνικιστικών οργανώσεων. Η πλευρά Σαββίδη απορρίπτει ως «ψευδές και άκρως συκοφαντικό» το άρθρο, που διατυπώνει σοβαρές καταγγελίες ότι μοίραζε χρήματα σε πολιτικούς και οπαδικούς συλλόγους της ΠΓΔΜ με σκοπό αναταραχές στα Σκόπια για τη συμφωνία των Πρεσπών.

«Καθιστούμε σαφές σε όλους τους τόνους πως ο επιχειρηματίας κ. Ιβάν Σαββίδης ουδεμία σχέση ή εμπλοκή έχει με τα όσα αναφέρονται στο απολύτως ψευδές και άκρως συκοφαντικό δημοσίευμα. Για το λόγο αυτό, τις αμέσως επόμενες ώρες και αξιοποιώντας όλα τα ένδικα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας, θα προβούμε στην κατάθεση μήνυσης και αγωγής εναντίον του μέσου, καθώς και των συντακτών του ανυπόστατου αυτού δημοσιεύματος» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο όμιλος επιχειρήσεων Ιβάν Σαββίδη με αφορμή σημερινό δημοσίευμα της ιστοσελίδας BuzzFeed.

Σε συνέντευξή του στο BuzzFeed News ο Ζόραν Ζάεφ δήλωσε ότι η κυβέρνησή του έλαβε πολλαπλές αναφορές ότι «Έλληνες επιχειρηματίες» που «διάκεινται ευνοϊκά προς τις ρωσικές θέσεις», κατέβαλαν σε πολίτες της ΠΓΔΜ ποσά από 13.000 δολάρια έως 21.000 δολάρια για να «διαπράξουν βίαιες ενέργειες» ενόψει του κρίσιμου δημοψηφίσματος, το οποίο θα καθορίσει εάν η χώρα θα μπορέσει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

Ο Ζάεφ αρνήθηκε να κατονομάσει ποιος είναι πίσω από τις πληρωμές αυτές, επικαλούμενος μια εν εξελίξει έρευνα καθώς και τις ευαίσθητες διπλωματικές διεργασίες σχετικά με την προσπάθεια της χώρας του να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. Δήλωσε ότι η αστυνομία ενημερώθηκε για τις πληρωμές, όταν έθεσε υπό κράτηση αρκετά άτομα που συμμετείχαν στις βίαιες διαδηλώσεις έξω από το Κοινοβούλιο τον Ιούνιο.