προειδοποίηση-αρναούτογλου-έρχοντα-704906
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 22.09.2020 | 21:44

Προειδοποίηση Αρναούτογλου: Έρχονται καταιγίδες

Το βορειοδυτικό κομμάτι της χώρας θα μπει στο μέτωπο καταιγίδων που δεν αποκλείει ο Σάκης Αρναούτογλου να έχουν και κάποια ραγδαιότητα, γι’ αυτό και εφιστά την προσοχή των πολιτών. Μάλιστα, δεν αποκλείεται κάποιες μπόρες και καταιγίδες να καταφέρουν να φτάσουν τόσο στα νησιά του Ιονίου, όσο και στη Θεσσαλία, στις περιοχές δηλαδή που επλήγησαν από τον Ιανό.

«Λίγο προσοχή στα έντονα κατά τόπους φαινόμενα κυρίως στα βορειοδυτικά την Τετάρτη!!! Λεπτομέρειες στο δελτίο! Η εξέλιξη του καιρού έως και την Κυριακή» έγραψε στη σελίδα του στο Facebook ο έμπειρος προγνώστης καιρού της ΕΡΤ.

Αναλυτικά:

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά προβλέπει για αύριο Τετάρτη (23/9) η ΕΜΥ, που πιθανώς να είναι ισχυρές στο βόρειο Ιόνιο.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, όμως στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες υπάρχει πιθανότητα τοπικών όμβρων.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά και τα νότια πελάγη δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στην υπόλοιπη χώρα από νότιες διευθύνσεις 3 με 5, βαθμιαία στο Ιόνιο θα φτάσουν τα 6 μποφόρ.

Αραιές νεφώσεις στην Αττική που κατά περιόδους θα είναι πυκνότερες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 18 έως 29 βαθμούς κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη, αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με τους ανέμους αρχικά ασθενείς και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 28 ώρες.

Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Στη Θράκη γενικά αίθριος. Στη Μακεδονία αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές, με τοπικές βροχές μετά το μεσημέρι στα δυτικά.

Άνεμοι: Αρχικά ασθενείς, βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Στη δυτική Πελοπόννησο λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κατά διαστήματα και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες, Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές αρχικά στο βόρειο και βαθμιαία σε όλο το Ιόνιο.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν, με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στη Θεσσαλία, την κεντρική Στερεά και την Πελοπόννησο κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία τοπικά 5 μποφόρ και στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Στα βόρεια βόρειοι 3 με 5 μποφόρ οι οποίοι από το βράδυ θα στραφούν σε νότιους και θα εξασθενήσουν. Στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.