ποινική-δίωξη-για-τα-μαύρα-ταμεία-τη-322841
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 14.06.2019 | 18:08

Ποινική δίωξη για τα «μαύρα ταμεία» της Novartis

Ποινική δίωξη που αφορά σκέλος της υπόθεσης Novartis σχετικά με την διακίνηση χρημάτων από το «μαύρο ταμείο» της φαρμακοβιομηχανίας που φέρονται να συνδέονται με δωροδοκία πολιτικού προσώπου , άσκησε η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς.

powered by Rubicon Project

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δίωξη ασκήθηκε σε βάρος τεσσάρων προσώπων, που δεν είναι κρατικοί αξιωματούχοι και φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Οι κατηγορούμενοι είναι αντιμέτωποι με τα αδικήματα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα που αφορά δωροδοκία πολιτικών προσώπων, κατ’ επάγγελμα, κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή , της απλής συνέργειας σε απιστία υπαλλήλου ,κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή σε βάρος του Δημοσίου και της ηθικής αυτουργίας σε απιστία και σε απλή συνέργεια σε απιστία κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή.

Η υπόθεση αφορά, τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί από τους αρμόδιους εισαγγελείς, για την περίοδο 2011-2012, η οποία πρόσφατα διαβιβάστηκε στη Βουλή. Η συγκεκριμένη δικογραφία έχει στο επίκεντρο της διαφημιστικές εταιρίες οι οποίες εμφανίζονται να έπαιξαν το ρόλο του «πλυντηρίου» στη ροή του «μαύρου χρήματος» της φαρμακοβιομηχανίας μέσω εικονικών ή υπερκοστολογημένων τιμολογίων.

Μάλιστα, πρόσωπα που φέρονται ως βασικοί πρωταγωνιστές στην υπόθεση έδωσαν εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου.