ποινική-δίωξη-για-υπερκοστολογήσεις-15382
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 29.08.2017 | 16:07

Ποινική δίωξη για υπερκοστολογήσεις στην Εγνατία Οδό

Ποινική δίωξη σε βάρος πρώην στελεχών της «Εγνατία Οδός ΑΕ» και της αναδόχου κατασκευαστικής εταιρείας «AΤTI-KAT A.T.E» για υπερ-κοστολογήσεις στην κατασκευή σήραγγας της Εγνατίας οδού στα Γρεβενά, παρήγγειλε ο εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς Θεσσαλονίκης, Αχιλλέας Ζήσης.

Η δίωξη, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αφορά κακουργήματα που επισύρουν ποινές ισόβιας κάθειρξης στους εμπλεκόμενους, καθώς φέρονται ότι ζημίωσαν το Ελληνικό Δημόσιο και την Ευρωπαϊκή Ένωση, κατά 32 εκατομμύρια ευρώ.

Οι εμπλεκόμενοι κατηγορούνται, κατά περίπτωση, για: Ψευδή βεβαίωση και απάτη σε βάρος του δημοσίου, ηθική αυτουργία στα δύο προηγούμενα αδίκημα, απάτη σε βάρος των οικονομικών συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ηθική αυτουργία στο προηγούμενο αδίκημα, κακουργηματική απιστία καθώς επίσης και για απιστία δικηγόρου, σε βαθμό πλημμελήματος.

Κατά την προκαταρκτική εξέταση προέκυψε ότι οι μηχανικοί της αναδόχου εταιρείας βεβαίωσαν ότι τα υλικά, που χρησιμοποίησαν ήταν ακριβότερα, απ’ ότι προέβλεπε η μελέτη και η σύμβαση.

Η υπόθεση αναμένεται να πάει σε ανακριτή.