πήρε-πίσω-την-γκάφα-του-ο-βερύκιος-ζητά-55718
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 20.08.2018 | 19:06

Πήρε πίσω την γκάφα του ο Βερύκιος: Ζητά συγγνώμη

Την ειλικρινή του συγγνώμη δήλωσε ο Δήμος Βερύκιος μέσω του Romfea.gr για την ανάρτησή του με την «Παναγία την Αρουραία». Ο γνωστός δημοσιογράφος και αντιπρόεδρος του τηλεοπτικού σταθμού Alpha στον προσωπικό του λογαριασμό στα social media (twitter) χρησιμοποίησε μία εικόνα που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, προσβλητική για την εικόνα της Παναγίας από την οποία έβγαιναν ποντίκια. Ο Δήμος Βερύκιος με δήλωσή του ζητά συντετριμμένος συγνώμη για αυτό το λάθος του και τόνίζει ότι παραπλανήθηκε επειδή έψαχνε γρήγορα μια φωτογραφία στο διαδίκτυο.

Η δήλωση του Δήμου Βερύκιου:

«Με πόνο ψυχής και πραγματική συντριβή αισθάνομαι την ανάγκη να ζητήσω συγνώμη πρώτα και πάνω από όλους, από τον Τριαδικό Θεό και την Υπεραγία Θεοτόκο, που κατ’ επανάληψη και οπότε αυτό χρειάστηκε, αποτέλεσαν στήριγμα και παρηγοριά στη ζωή μου.

Η ευσπλαχνία της, είμαι σίγουρος, για ακόμη μια φορά πως θα αποτελέσει σωσίβιο στην τρικυμία που βρίσκομαι, μετά από μια μεγάλη πλάνη, από την οποία παρασύρθηκα, αναζητώντας στο διαδύκτιο εικόνα της Παναγίας που προστατεύει τα πάσης φύσεως τροκτικα ζώα, προκειμένου να αναδείξω, όχι τα αθώα ζωα, αλλά τα ανθρωπόμορφα, που αναζητούν απελπισμένα προστασία κρυπτόμενοι ακόμη και πίσω από τα Ιερά Εικονίσματα.

Η ταχύτητα με την οποία έκανα την αναζήτησή με «στράβωσαν» και δε συνειδητοποίησα πως ήταν απεικόνιση προσβλητική για το πρόσωπο της Παναγίας και γι αυτό την απέσυρα από τον προσωπικό μου λογαριασμό.

Τόσο ο πνευματικός μου, όσο η προσπάθεια μου να ενισχύσω όλα αυτά τα χρόνια, από όποιο πόστο και αν υπηρέτησα, το έργο της εκκλησία και η προσπάθεια μου να αναδείξω το φιλανθρωπικό της έργο, ομολογούν πως όχι μόνο πρόθεση δεν είχα να προσβάλλω το Πανίερο Πρόσωπο της Παναγίας, αλλά αντίθετα ότι αποτελεί το Πρόσωπο που αντλώ και εγώ πολλές φορές δύναμη για να ξεπεράσω τα εμπόδια και τα θηρία που επιθυμούν να με κατασπαράξουν.

Οι ψαλμοί του Δαυιδ στους στίχους 4, 5, 17 , 50, 81 και 90 περιγράφουν με σαφήνεια.

Ένα μεγάλο συγνώμη όμως, οφείλω και στον πιστό λαό του Θεού, που σκανδαλίστηκε, από δικό μου λάθος.

Συγνώμη νοιώθω την ανάγκη να ζητήσω και από τον ραδιοτηλεοπτικό Σταθμό Alpha που εργάζομαι από την πρώτη μέρα λειτουργίας του και προσωπικά από τον Δ. Κοντομηνά που διαρκώς κρατάει ψηλά το λάβαρο της Ορθοδοξίας και επιδεικνύει μια ιδιαίτερη ευαισθησία στα εκκλησιαστικά ζήτημα.

Έχω μάθει να παραδέχομαι τα λάθη μου, πάνω από όλα όμως έχω μάθει να σέβομαι και να ζητάω συγνώμη, όταν η συνείδηση μου το επιβάλει.

Δήμος Βερύκιος”.