πέτρος-φιλιππίδης-σε-αναστολή-το-σφυ-1014784
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 27.04.2022 | 15:50

Πέτρος Φιλιππίδης: Σε αναστολή το “σφυρί” για το σπίτι στο Ψυχικό

Το είχε προαναγγείλει ο δικηγόρος του ηθοποιού Μ. Δημητρακόπουλος- Ο πλειστηριασμός ήταν προγραμματισμένος για σήμερα με τιμή εκκίνησης 645.000 ευρώ

Σε αναστολή οδηγήθηκε ο πλειστηριασμός του ακινήτου στο Π. Ψυχικό που ανήκει στον προφυλακισμένο ηθοποιό Πέτρο Φιλιππίδη και τη σύζυγό του Ελπίδα Νίνου.

Ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει σήμερα στις 10 το πρωί, ωστόσο τις τελευταίες ώρες πέρασε σε φάση αναστολής, δικαιώνοντας τις σχετικές προσπάθειες του δικηγόρου του ηθοποιού Μιχάλη Δημητρακόπουλου.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Δημητρακόπουλος είχε προαναγγείλει την εξέλιξη μιλώντας προ ημερών στη τηλεοπτική εκπομπή «Super Κατερίνα».

Συγκεκριμένα είχε αναφέρει: «Η αλήθεια είναι ότι την επόμενη Τετάρτη είναι προγραμματισμένος ο πλειστηριασμός του σπιτιού του Πέτρου Φιλιππίδη στο Ψυχικό. Μέχρι και αύριο το πρωί θα κάνω μεγάλη νομική προσπάθεια να ανασταλεί… Δεν ζητάμε ιδιαίτερη μεταχείριση, ζητάμε αυτό που γίνεται για τόσους πολίτες με οικονομικά προβλήματα να γίνει και για τον Πέτρο Φιλιππίδη». Ο κ. Δημητρακόπουλος είχε προσθέσει ότι ο ηθοποιός «αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε μια δεινή οικονομική κατάσταση» και ότι θα προσπαθήσει «να δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία στον Πέτρο Φιλιππίδη και να μην εκπλειστηριάσουν το σπίτι της οικογενείας του», όπου όπως τόνισε «εκεί μεγάλωσε και γεννήθηκε το παιδί του», κάνοντας έκκληση «να μη δείξουν τον σκληρό τους χαρακτήρα οι τραπεζίτες».

Υπενθυμίζεται ότι το ίδιο συνέβη και τον περασμένο Ιανουάριο όταν είχε προγραμματιστεί να βγει σε πλειστηριασμό και το εξοχικό που ανήκε στον Π. Φιλιππίδη και τη σύζυγό του, με επισπεύδουσα την Intrum Hellas.

Το σφυρί αφορούσε ένα οικόπεδο έκτασης 1.242 τ.μ., άρτιο και οικοδομήσιμο, στη θέση «Αμόνι» Σοφικού, της Δημοτικής Ενότητας Σολυγείας του Δήμου Κορινθίων. Η τιμή πρώτης προσφοράς είχε οριστεί στις 176.400 ευρώ (53.000 ευρώ για τα ποσοστά 50% εξ αδιαιρέτου), ενώ το ακίνητο κατασχέθηκε στις 16 Ιουνίου 2021 για οφειλή ύψους 200.000 ευρώ που αποτελεί μέρος της συνολικής απαίτησης. Και αυτός ο πλειστηριασμός ωστόσο ανεστάλη, όπως επίσης είχε προαναγγείλει τότε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Η μεζονέτα του Ψυχικού

Σύμφωνα με τη σχετική έκθεση η μεζονέτα του ζεύγους στο Ψυχικό κατασχέθηκε για ποσό 450.000 ευρώ, στις 22 Σεπτεμβρίου 2021, υπέρ της “VEGA I NPL Finance Designated Activity Company” και επισπεύδουσα είναι η Intrum Hellas. Το ποσό αυτό αποτελεί «μέρος της επιταχθείσης έντοκης απαίτησης της επισπεύδουσας σύμφωνα με την από 31-05-2021 επιταγή της προς πληρωμή», όπως αναφέρεται.

Ως τιμή πρώτης προσφοράς είχε οριστεί η εμπορική αξία του ακινήτου κατά την κατάσχεση και η οποία, με βάση την έκθεση εκτίμησης, ανέρχεται σε 290.250 ευρώ για το δικαίωμα του 50% εξ’ αδιαιρέτου της πλήρους κυριότητας που ανήκει στον Πέτρο Φιλιππίδη, και αντίστοιχα για το 50% που ανήκει στην Ελπίδα Νίνου. Έτσι, η συνολική τιμή εκκίνησης διαμορφωνόταν σε 645.000 ευρώ.

Το σφυρί αφορά τη μία από τις δύο κατοικίες κτιριακού συγκροτήματος, το οποίο κτίστηκε επί οικοπέδου άρτιου και οικοδομήσιμου, έκτασης 675 τ.μ. Το οικόπεδο βρίσκεται εντός του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου της κτηματικής περιφέρειας του Δήμου Ψυχικού, στο οικοδομικό τετράγωνο που περιβάλλεται από τις οδούς Δαβάκη, Στεφανάκου, Κυριακίδη, ενώ συνορεύει και με το χώρο των πρώην λατομείων που διεκδικούνται από την εταιρεία Κέκροψ.

Η συγκεκριμένη μεζονέτα αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και όροφο συνολικής επιφάνειας 340 τ.μ. και αποκτήθηκε από τον Πέτρο Φιλιππίδη και τη σύζυγό του Νοέμβριο του 2005, ενώ βαρύνεται με προσημειώσεις και υποθήκες ύψους 1,75 εκατ. ευρώ.