Πέθανε ο ηθοποιός και «ζεν πρεμιέ» Ερρίκος Μπριόλας

Ένας από τους μεγαλύτερους ζεν πρεμιέ της παλιάς Αθήνας και ένας από τους πιο γοητευτικούς ηθοποιούς του ελληνικού κινηματογράφου, ο Ερρίκος Μπριόλας έφυγε το πρωί της Τετάρτης από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών. Τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες, νοσηλευόταν σε νοσοκομείο και ήταν ιδιαίτερα καταπονημένος.
Η είδηση του θανάτου του έσκασε σαν βόμβα στον καλλιτεχνικό κόσμο, όπου ο Μπριόλας ήταν ιδιαίτερα αγαπητός τόσο λόγω του ταλέντου του όσο και του υποδειγματικού χαρακτήρα του. «Ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος, ένας πρίγκιπας. Στις παραγωγές που είχαμε συνεργαστεί στην Εθνική Λυρική Σκηνή θυμάμαι πόσο αγαπούσε τους νέους συνεργάτες, στήριζε τα νέα παιδιά. Ας είναι ευλογημένη η τρυφερή ψυχή του» δήλωσε στο News 24/7 ο χορογράφος Πέτρος Γάλλιας.
Ο Ερρίκος Μπριόλας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1933. Η οικογένειά του ήταν αυτοκινητιστές και ο Ερρίκος ακολούθησε το επάγγελμα και έγινε οδηγός ταξί, μέχρι που η δεύτερη σύζυγός του (πελάτισσά του στο ταξί) τον παρότρυνε να γίνει ηθοποιός.
Έπαιξε σε πολλές ελληνικές ταινίες ρόλους «ζεν πρεμιέ» και λόγω της εμφάνισης και του ταλέντου του έγινε πολύ δημοφιλής, ιδίως μεταξύ των νεαρών κοριτσιών. Αργότερα εμφανίστηκε και στο θέατρο όπου είχε διαρκή παρουσία μέχρι και τα τελευταία χρόνια.
Φιλμογραφία
• Ένοχος (1989)
• Ένας πιλότος για πέταμα (1987)
• Ο στόχος (1983)
• Κολασμένη φύση (1972)
• Η κραυγή της αλήθειας (1971)
• Μια γυναίκα φεύγει (1971)
• Οι μαυρόλυκοι του βουνού και του κάμπου (1971)
• Γύρω μας γκρεμίστηκαν όλα (1970)
• Κατηγορώ τους δυνατούς (1970)
• Σταυραετοί στα μετέωρα (1970)
• Για την τιμή και για τον έρωτα (1969)
• Ας με κρίνουν οι ένορκοι (1969)
• Επίσημη αγαπημένη (1969)
• Κυνηγημένη προσφυγοπούλα (1969)
• Μαριώ η κατατρεγμένη βοσκοπούλα (1969)
• Η λυγερή (1968)
• Κατηγορουμένη απολογήσου (1968)
• Λάουρα (1968)
• Μεγάλες αγάπες (1968)
• Στη ζωή μαζί σου πόνεσα (1968)
• Ωραία αιγιώτισσα (1968)
• Αν όλες οι γυναίκες του κόσμου (1967)
• Δροσώ, η αρχοντοπούλα (1967)
• Η κόρη μου η ψεύτρα (1967)
• Νόμος της ζωής (1967
• Πειραιάς ώρα 7.30 (1967)
• Ουδείς αναμάρτητος (1967)
• Προξενήτρα πράκτωρ 017 (1966)
• Πλήγωσες την αγάπη μου (1966)
• Μαζί σου για πάντα (1966)
• Δοσατζού: επιχείρησις γαμπρός (1966)
• Αιχμάλωτοι του πεπρωμένου (1966)
• Βάνα (1965)
• Το λάθος (1965)
• Το ρομάντζο μιας καριέρας (1965)
• Η πρώτη αγάπη (1964)
• Κάθε λιμάνι και καημός (1964)
• Κατατρεγμένοι της μοίρας (1964)
• Στη σκιά της άλλης (1964)
• Θύελλα σε παιδική καρδιά (1964)
• Αμαρτωλά χέρια (1963)
• Το μεγάλο μυστικό – Η αποκάλυψη μιας μάνας
• Ανήσυχα νιάτα (1963)
• Ίλιγγος (1963)
• Πολυτεχνίτης και ερημοσπίτης (1963)
• Λαφίνα (1962)
• Ο χρυσός και ο τενεκές (1962)
• Φτωχαδάκια και λεφτάδες (1961)
• Διαβόλου κάλτσα (1961)

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΘΑΝΑΤΟΣ, ΜΠΡΙΟΛΑΣ