πέντε-παραλίες-της-αττικής-που-θυμίζο-900960
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 04.05.2021 | 05:45

Πέντε παραλίες της Αττικής που θυμίζουν νησί

Επειδή ακόμα δεν μπορούμε να πάμε σε νησιά λόγω της απαγόρευσης μετακινήσεων. Και επειδή σήμερα υπάρχει μια ευκαιρία για βόλτα λόγω της αργίας της Πρωτομαγιάς υπάρχει τρόπος για μια μικρή …«νησιωτική» απόδραση. Που; Στην Αττική που έχει παραλιακές γωνιές που θυμίζουν Κυκλάδες!

Ξεκινάμε:

Οδηγώντας προς Σούνιο, μετά την Παλαιά Φώκαια και το Θυμάρι, λίγα μέτρα μετά την ταμπέλα «παραδοσιακός οικισμός Χάρακα» που θα βρείτε στο αριστερό σας χέρι, στρίψτε δεξιά και ακολουθήστε το χωματόδρομο.

Ψιλή άμμος, καθαρά νερά και δύο beach bars συνθέτουν το σκηνικό της παραλίας του Χάρακα. Εδώ θα έχετε την αίσθηση ότι βρίσκεστε σε νησί – κι αυτό δεν αποτελεί σχήμα λόγου, ούτε υπερβολή.

Οι αποδράσεις στις παραλίες της, άλλωστε, πάντα προσέφεραν την ψευδαίσθηση της σύντομης απόδρασης.

Ο Άγιος Νικόλαος Αναβύσσου έχει επιλογές για όλα τα γούστα. Στα δεξιά της παραλίας, βρίσκεται το beach bar «Loca» που μαγνητίζει τη νεολαία με τις ξαπλώστρες, τη μουσική και το vibe του διατηρώντας ένα σχετικά χαμηλό προφίλ. Στα αριστερά, τα πράγματα είναι πιο παρεΐστικα, οικογενειακά και… pet friendly σχεδόν σε ίσες δόσεις.

Η περιοχή πάντως κρύβει κι ένα μικρό θησαυρό: Ανηφορίζοντας προς το πέτρινο εκκλησάκι και ακολουθώντας το μονοπάτι από την πίσω πλευρά, θα βγείτε σε ένα μικρό προστατευμένο κολπίσκο με βράχια και γαλαζοπράσινα νερά που χωρά το πολύ τρεις παρέες.

Αμέσως μετά τον Χάρακα με κατεύθυνση το Σούνιο στρίβετε δεξιά. Στο τέρμα του χωματόδρομου, θα βρείτε ένα μικρό χώρο πάρκινγκ. Στα δεξιά του βρίσκεται η παραλία των γυμνιστών και στα αριστερά το ΚΑΠΕ ( Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας ).

Αφήστε εκεί το αυτοκίνητό σας, κατεβείτε μερικά σκαλάκια μέχρι την καντίνα και παραδοθείτε στα βαθιά γαλάζια νερά του Σουνίου. Ιδανική τις καθημερινές, με πολυκοσμία τα σαββατοκύριακα.

Αγαπημένη παραλία της ανατολικής Αττικής με ψιλό βότσαλο, δύο χιλιόμετρα μετά το Πόρτο Ράφτη, η Ερωτοσπηλιά διαθέτει καντίνα για τις απαραίτητες ανάσες δροσιάς, αλλά όχι και ξαπλώστρες, γι’ αυτό εξοπλιστείτε καταλλήλως. Αν θέλετε φυσική δροσιά επιλέξτε την αριστερή πλευρά στην οποία πέφτει πρώτα ο ίσκιος το απόγευμα.

Κατευθυνόμενοι από το Μαρκόπουλο προς το Πόρτο Ράφτη, στρίψτε αριστερά στη διασταύρωση προς Βραυρώνα ακολουθώντας τις ταμπέλες για Χαμολιά. Την ήσυχη αυτή παραλία προτιμούν συνήθως όσοι διαθέτουν εξοχικά στη γύρω περιοχή. Λίγο μετά υπάρχει κι ένα απόμερο σημείο στο οποίο συχνάζουν γυμνιστές.