Πάτρα : ‘Ανοιξε ο φάκελος για τον θάνατο της σπιτονοικοκυράς της Ρούλας Πισπιρίγκου
Ξεκίνησαν σήμερα και βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες της Αστυνομίας για τις συνθήκες και τα αίτια θανάτου της 69χρονης σπιτονοικοκυράς της Ρούλας Πισπιρίγκου, Ευγενίας Κούτρα Θεοδωροπούλου. Πληροφορίες αναφέρουν πως αστυνομικοί της Ασφάλειας συνομιλούν ήδη με στελέχη του Υγειονομικού χώρου, προκειμένου να σχηματίσουν την πρώτη εικόνα για τον θάνατο της 69χρονης καθηγήτριας η οποία απεβίωσε στις 12 Σεπτεμβρίου του 2020 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας στο Ρίο. Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. επιχειρούν να συλλέξουν στοιχεία σχετικά με τον μηχανισμό θανάτου της γυναίκας, δεδομένου ότι μετά το θάνατό της εκδόθηκε απλό πιστοποιητικό από το Νοσοκομείο, δεν διενεργήθηκε νεκροτομή και κατά συνέπεια δεν συντάχθηκε ιατροδικαστική έκθεση. Και αυτό διότι η Ευγενία Κούτρα-Θεοδωροπούλου πέθανε νοσηλευόμενη και οι θεράποντες ιατροί “είχαν γνώση για τον μηχανισμό θανάτου”. Σε αυτή λοιπόν την κατεύθυνση η Εισαγγελική εντολή, την οποία εκτελούν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών είναι σαφής: Να εξεταστούν όλοι οι φάκελοι που αφορούν τις νοσηλείες της 69χρονης όχι μόνον από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο όπου εξέπνευσε αλλά και από οποιοδήποτε άλλο Νοσοκομείο (ακόμη και Κέντρο Υγείας) όπου πιθανόν είχε εισαχθεί στο παρελθόν. Φυσικά ιδιαίτερο ενδιαφέρον δείχνουν οι αστυνομικές Αρχές, ύστερα από την Εισαγγελική παραγγελία και για την φαρμακευτική αγωγή που χορηγείτο στην 69χρονη σε όλη τη διάρκεια που αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας αλλά και προγενέστερα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η διαδικασία της εκταφής της σορού της σπιτονοικοκυράς “είναι στο τραπέζι των ερευνών”. Θα γίνει όμως σε χρόνο που θα επιλεγεί από την Εισαγγελία και την Αστυνομία και σύμφωνα με τις διαδικασίες που προβλέπονται από τη νομοθεσία.
Ανατρέπονται τα περί…«πλούσιας» σπιτονοικοκυράς
«Η καθηγήτρια μπορεί να είχε κάποια χρήματα από τη σύνταξή της και του μακαρίτη ανδρός της δικηγόρου, αλλά δεν ήταν αυτό που τώρα λέγεται, δηλαδή ιδιαιτέρως εύπορη. Η οικογένεια Δασκαλάκη ήξερε, πολύ πριν πεθάνει, ότι είχε…πολλά χρέη σε Εφορία, Τράπεζα, ακόμα και στη ΔΕΗ».
Μάλιστα, θυμάται ότι σε μία κουβέντα με το ζευγάρι, όταν η σπιτονοικοκυρά απαίτησε να της δίνουν νοίκι (150 έως 250 €), αυτό αποδόθηκε στις αυξημένες οικονομικές της ανάγκες…«αφού οτιδήποτε ακίνητο είχε ήταν υποθηκευμένο»! Τα παραπάνω, μόνο και μόνο, το ότι έρχονται σε πλήρη αντίθεση με άλλες μαρτυρίες ή φήμες για καταθέσεις 300.000 €, σπίτι που εκποιήθηκε για 250.000 € από τον Μάνο κ.ά., καταδεικνύει την αναγκαιότητα άμεσης συλλογής στοιχείων για το τι απ’ όλα ισχύει, τι γνώριζε και τι όχι ο Μάνος και η Ρούλα και το σημαντικότερο όλων, αν κάποια από τα παραπάνω – κυρίως η φημολογούμενη περιουσία της – θα μπορούσε να «οπλίσει» το χέρι κάποιου ή κάποιων για σκόπιμη αφαίρεση της ζωής της, με οικονομικά οφέλη!
Προτεινόμενα άρθρα
16.05.2026 | 18:57
16.05.2026 | 14:51






