πατούλης-για-γιατρό-μαϊμού-ξέραμε-κ-542783
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 18.06.2020 | 08:37

Πατούλης για γιατρό «μαϊμού»: Ξέραμε και άλλους με πλαστά πτυχία

Άξιον απορίας θεωρεί ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης το πώς για τόσα χρόνια δρούσε ως γιατρός ο 47χρονος, από τις πράξεις του οποίου έχασαν τη ζωή τους ένας 14χρονος, ένας 16χρονος και ένας 76χρονος.

«Άξιον απορίας είναι πώς ένας μη γιατρός προσποιούταν τόσα χρόνια το γιατρό. Δεν είχε καν κάρτα ιατρικού μέλους του Ιατρικού Συλλόγου», υποστήριξε ο κ. Πατούλης μιλώντας στο Mega και πρόσθεσε πως τόσο καιρό δεν είχε γίνει καμία καταγγελία από τον ιατρικό σύλλογο, ο οποίος στο παρελθόν έχει αντιμετωπίσει ανάλογα περιστατικά κι έχει εντοπίσει πλαστά πτυχία.

«Δεν είναι η πρώτη φορά με τέτοιους ψευτογιατρούς» είπε.

Όπως εξήγησε ο περιφερειάρχης για την αποφυγή τέτοιων καταστάσεων, στο γραφείο κάθε γιατρού υπάρχει πλέον πιστοποιημένη πινακίδα από τον ιατρικό σύλλογο.

Για την προστασία του ο πολίτης, πρέπει να αναζητά κάθε φορά την προαναφερθείσα πιστοποίηση, σύμφωνα με τον Γιώργο Πατούλη και να είναι επιφυλακτικός σε προτεινόμενες θεραπείες που δεν έχουν διεθνή αναγνώριση. «Δεν πρέπει να είναι ευκολόπιστος μέσα από τις διεθνείς επιστημονικές απόψεις», είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης, υποστήριξε πως «είναι άξιον απορίας πώς κάποιοι γιατροί άνοιξαν το γραφείο τους για έναν τέτοιο απατεώνα», γιατί όπως αποδείχθηκε ο 47χρονος ψευτογιατρός συνεργάστηκε με άλλους γιατρούς, οι οποίοι μάλιστα διέθεταν το γραφείο τους για να συνεξετάζουν ασθενείς.

Ακόμα ο κ. Καλλιακμάνης είπε πως ο εν λόγω φερόμενος ως γιατρός, στο παρελθόν σκηνοθέτησε μια συγκεκριμένη απάτη όπου παραπλάνησε έναν επιχειρηματία βάζοντας Κινέζους ηθοποιούς να παίξουν το ρόλο του επενδυτή προκειμένου να του αποσπάσει περίπου 55 εκατομμύρια ευρώ, όπως και έκανε.