πάσχα-πότε-επιστρέφουν-οι-μαθητές-στα-938430
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 21.04.2022 | 19:47

Πάσχα : Πότε επιστρέφουν οι μαθητές στα σχολεία και πώς

Η Κυριακή του Πάσχα πέφτει φέτος στις 24 Απριλίου και ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς μεταφέρθηκε την αμέσως επόμενη εργάσιμη ημέρα, δηλαδή τη Δευτέρα 2 Μαΐου, ημέρα που θα άνοιγαν τα σχολεία.

Έτσι, οι μαθητές, μετά τις διακοπές του Πάσχα, θα επιστρέψουν στα θρανία την Τρίτη, 3 Μαΐου και μάλιστα χωρίς self test, καθώς η άρση των μέτρων για τον κορονοϊό περιλαμβάνει και τα σχολεία. Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου, είπε κατά την ενημέρωση που έγινε στο υπουργείο Υγείας, την Μεγάλη Τετάρτη το πρωί, με θέμα την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας ότι τα κρούσματα σε παιδιά βρίσκονται σε σχετικά χαμηλά επίπεδα.

Σχετικά με τη λήξη της σχολικής χρονιάς, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης ενημέρωσε ότι η τελευταία μέρα μαθημάτων για τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά είναι η 15η Ιουνίου, για τα γυμνάσια η 30ή Μαΐου και για τα λύκεια η 20ή Μαΐου.

Η επιστροφή στα θρανία θα συνοδευτεί από γενικότερη χαλάρωση των μέτρων προστασίας θα γίνει αισθητή και στις σχολικές αίθουσες, καθώς θα παιδιά, απαλλάσσονται από το εβδομαδιαίο self test. Να σημειωθεί ότι μέχρι τώρα βάσει των πρωτοκόλλων, οι μαθητές και εκπαιδευτικοί -πλήρως εμβολιασμένοι και όσοι έχουν νοσήσει εντός τριμήνου- έπρεπε να πραγματοποιούν ένα self test την εβδομάδα.

Από το Πάσχα και μετά, όπως τονίστηκε στην ενημέρωση της Τετάρτης, 20 Απριλίου, και όπως επεσήμανε η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου, δεν θα υπάρχει πια έλεγχος με self test, στα σχολεία παρά μόνο στα παιδιά με συμπτώματα.

Αυτό όμως, όπως ανέφερε, η ιχνηλάτηση στα σχολεία θα συνεχίσει να ισχύει. Όταν υπάρχει ένα παιδί έχει κορωνοϊό θα υπάρχει έλεγχος στους υπόλοιπους μαθητές κατά την πρώτη και την τέταρτη μέρα μέρα από την διάγνωση των κρουσμάτων.