Παντελής Παντελίδης: Εκδικάστηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα για το τραγούδι «Απομακρυνθήκαμε»

Εκδικάστηκαν σήμερα στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει η οικογένεια του Παντελή Παντελίδη σε βάρος του Σπύρου Μαγδάλη για την πατρότητα του τραγουδιού «Απομακρυνθήκαμε».

Με την αίτησή της η οκογένεια του Παντελή Παντελίδη ζητεί από το δικαστήριο να κατέβει από την πλατφόρμα του YouTube η εκτέλεση της συγκεκριμένης μπαλάντας από τον Σπύρο Μαγδάλη.

Όπως κατέθεσε μάλιστα η μητέρα του αδικοχαμένου τραγουδιστή, Αθηνά Παντελίδου στο δικαστήριο, η ίδια έμαθε τον Ιανουάριο του 2019 πως το συγεκριμένο τραγούδι το έχει ανεβάσει σε ιστότοπο με πληρωμή ο κ. Μαγδαλης με το ψευδώνυμο Μάκρης.

«Το τραγούδι το έχω δει εν τη γενέσει του. Το έφτιαξε την Καθαρά Δευτέρα του 2015. Στο σπίτι του Παντελή ήταν. Τον έχει τραβήξει και φίλος με το κινητό του. Μετά το θάνατο του κάποιος το ανέβασε στο Facebook. Το ρεφρέν μόνο εκεί. Αλλά το τραγούδι εγώ το έχω όλο. Είναι ψυχοφθόρο όλο αυτό για μένα ξέρετε» ανέφερε στην κατάθεσή της η κ. Παντελίδη.

Μάρτυρας που κατέθεσε στη δίκη από την πλευρά του Σπύρου Μαγδάλη, είπε στο δικαστήριο: «Το «Απομακρυνθήκαμε» εγώ το άκουσα πρώτη φορά το 2014. Περίπου στα μέσα της χρονιάς το άκουσα από τον κ. Μαγδάλη. Το άκουσα στο στούντιο στο Μεταξουργείο όπου περνούσε τον περισσότερο χρόνο εκεί. Τους στόχους τους θυμάμαι από τότε»

Σχετικά με την κατοχύρωση του τραγουδιού, ο μάρτυρας είπε: «Δεν ξέρω γιατί δεν το κατοχύρωσε. Πιστεύω ότι είχε στο μυαλό του το προγραμμα logic και ότι δε μπρούσε να του το κλέψει κάποιος».

Επίσης ο μάρτυρας δήλωσε πως δεν γνωρίζει να καταθέσει αν ο Σπύρος Μαγδάλης έγραψε το τραγούδι για τον εαυτό του ή για τον Παντελή Παντελίδη.

Από την πλευρά του ο ίδιος ο Σπυρος Μαγδάλης, υποστήριξε στο δικαστήριο ότι έγραψε το τραγούδι τον Οκτώβριο του 2014.

Ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαγδάλης:«Έγραψα το τραγούδι και έχω περασμένο σε σκληρό δίσκο. Στις αρχές του 2015 είχα έρθει στο στούντιο ο Παντελιδης ξημερώματα. Είχε κάποιους συνεργάτες τους εκεί που ηχογραφούσαν πνευστά. Μόλις τον είδα από τζαμί τον χαιρέτισα και ένας κοινός φίλος είπε ότι γραφω τραγούδια. Του έβαλα ένα τραγούδι και του άρεσε και του το εδωσα σε ένα στικάκι».

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΜΕΤΡΑ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ, ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙ, ΕΚΔΙΚΑΣΤΗΚΑΝ, ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΗΚΑΜΕ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!