πακοε-επικίνδυνο-το-πόσιμο-νερό-στους-99398
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 04.08.2016 | 15:42

ΠΑΚΟΕ: Επικίνδυνο το πόσιμο νερό στους Δελφούς – Ζητάει παραίτηση Δημάρχου

«Από τα αποτελέσματα των αναλύσεων σε νερό ανθρώπινης κατανάλωσης στο Δήμο Δελφών που δόθηκαν στη δημοσιότητα στις 1-8-2016 από τα εργαστήρια της BIOLAB διαπιστώνεται ότι όλα τα δείγματα (Δημαρχείο, παραλιακός δρόμος 28ης Οκτωβρίου 41Γ, Δημοκρατίας Καρρά οικία Δρακάκη, καφέ MAGIAREA Ιτέα, συνεργείο Καψάλη) έχουν ξεπεράσει το όριο σε παθογόνα μικρόβια (κολοβακτηριοειδή, Ε. Coli, εντερόκοκκοι)». Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωση του, το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ).

Το νερό, σημειώνει το ΠΑΚΟΕ, «λοιπόν και από τα εργαστήρια του BIOLAB, όπως και πριν από έξη μήνες (Φεβρουάριος 2016 – Ιούλιος 2016 και πρόσφατα) από το ΠΑΚΟΕ, κρίνεται ακατάλληλο και την ανθρώπινη κατανάλωση».

Σύμφωνα με το ΠΑΚΟΕ, «ο Δήμαρχος πρέπει άμεσα να παραιτηθεί και να λογοδοτήσει στην δικαιοσύνη με την αυτόφωρη διαδικασία».

Δυστυχώς το ΠΑΚΟΕ, σημειώνεται στην ανακοίνωση «για ακόμα μια φορά δικαιώθηκε, αλλά πέρασαν έξη (6) μήνες απραξίας, όχι μόνο από τον Δήμαρχο, αλλά και από άλλους φορείς.

Για ακόμη μία φορά, δηλώνουμε ότι η συγκάλυψη των προβλημάτων από την εξουσία, πρέπει να καταγγέλλεται και όχι να κουκουλώνεται».

Δείτε τη σχετική ανακοίνωση και τους πίνακες μετρήσεων