παίρνουν-πίσω-το-βραβείο-από-την-ψυχο-871862
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 07.06.2021 | 14:15

Παίρνουν πίσω το βραβείο από την «ψυχολόγο» της Καρολάιν

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σάλος από τις αποκαλύψεις για τη γυναίκα που συστηνόταν ως «ψυχολόγος» της Καρολάιν από τα Γλυκά Νερά, η οποία όπως αποδείχτηκε δεν είναι τελικά ψυχολόγος…

 Μετά την αντίδραση του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων, ήρθε η σειρά της εταιρείας Digital Tempo να ανακαλέσει βραβείο που της είχε απονείμει στο παρελθόν.

Συγκεκριμένα, η κυρία Μυλωνοπούλου έλαβε το 2020 το Βραβείο Ιατρικής Αναγνωρισιμότητας στα Medical Recognition Awards.

«Σε συνέχεια των πρόσφατων αποκαλύψεων που σχετίζονται με τις σπουδές και την επαγγελματική ιδιότητα της κα Ελένης Μυλωνοπούλου, αλλά και της επιστολής του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων προς την κα Μυλωνοπούλου, ανακαλούμε το Βραβείο Ιατρικής Αναγνωρισιμότητας που της απονεμήθηκε το 2020, έως τον έλεγχο της εγκυρότητας των δηλωθέντων σε εμάς στοιχείων για τη συμμετοχή της στο Διαγωνισμό», αναφέρει η εταιρεία.

«Τα Βραβεία Ιατρικής Αναγνωρισιμότητας επιβραβεύουν την ενεργό ψηφιακή παρουσία των επαγγελματιών του Κλάδου της Υγείας στο Διαδίκτυο», προσθέτει.

«Επιφυλασσόμαστε για την άσκηση κάθε νομίμου δικαιώματος μας για τυχόν εξαπάτηση μας από την κα Μυλωνοπούλου για τη συμμετοχή της στα Βραβεία. Δηλώνουμε ότι δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τα δηλωθέντα στοιχεία από τους επαγγελματίες, οι οποίοι είναι οι αποκλειστικά υπεύθυνοι για την εγκυρότητα και την ορθότητα των δηλωθέντων στοιχειών.

Η διοργανώτρια Εταιρεία, Digital Tempo», καταλήγει η ανακοίνωση.

 Μπουκουβάλα: Η Μυλωνοπούλου διασύρει το επάγγελμα του ψυχολόγου

«Η Ελένη Μυλωνοπούλου», που αναφέρεται ως ψυχολόγος της Καρολάιν που δολοφονήθηκε μέσα στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά, «δεν έχει ούτε πτυχίο, ούτε άδεια ασκήσεως επαγγέλματος», τόνισε η πρόεδρος των Ελλήνων Ψυχολόγων Βάσω Μπουκουβάλα.

Σε τοποθέτησή της στον ΑΝΤ1, σημείωσε: «Μας έχει εκθέσει ανεπανόρθωτα», και τόνισε πως ότι παρά το γεγονός ότι δεν είναι ψυχολόγος η Ελένη Μυλωνοπούλου «παραβίασε το ιατρικό απόρρητο».

«Αποκάλυψε δημόσια τι της είχε εκμυστηρευτεί η κοπέλα, αυτό απαγορεύεται», είπε και συνέχισε εξηγώντας πως ένας ψυχολόγος μόνο σε εισαγγελέα μπορεί να μιλήσει.

Μάλιστα, έκανε λόγο για «διασυρμό του επαγγέλματός μας» και «παραβίαση του κώδικα δεοντολογίας και του ελληνικού και του ευρωπαϊκού» ενώ υπογράμμισε πως ένας ψυχολόγος «απαγορεύεσαι να γίνεται μάρτυρας υπεράσπισης ή κατηγορίας του πελάτη του».

«Είδαμε ότι κάτι δεν πάει καλά γι’ αυτό την καλέσαμε να προσκομίσει το πτυχίο της και από το εξώδικο που μας έστειλε αποδεικνύεται περίτρανα, ότι δεν είναι ψυχολόγος», σημείωσε.

Ακόμα, σε παρέμβασή της και στον ΣΚΑΪ, ερωτηθείσα εάν θα κάνει ο σύλλογος μήνυση και αν θα χρησιμοποιήσει ένδικα μέσα σε βάρος της ανέφερε πως «έχουμε συγκεντρώσει πολλά στοιχεία και έχουμε συνεννοηθεί με τον νομικό μας σύμβουλο και θα προχωρήσουμε και παραπέρα νομικά. Δεν πρόκειται να το αφήσουμε».

Aftodioikisi News

Η aftodioikisi.gr είναι η βασική Διαδικτυακή πύλη για τους ΟΤΑ, το Δημόσιο και την Εργασία στην Ελλάδα, λειτουργώντας από τον Απρίλιο του 2008 ως πηγή έγκυρης και συνεχούς ροής ενημέρωσης με ειδήσεις και θέματα από το χώρο της Αυτοδιοίκησης, της Δημόσιας Διοίκησης, της Εργασίας, της Ασφάλισης αλλά και γενικότερης επικαιρότητας από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Τον Μάιο του 2010, μόλις δύο χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας της τιμήθηκε με το δημοσιογραφικό Βραβείο Μπότση. Παράλληλα, αποτελεί κόμβο αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ πολιτικών, αιρετών της Αυτοδιοίκησης αλλά και επιχειρηματιών με τους πολίτες και τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ λειτουργεί ως δίαυλος διαδραστικής ενημέρωσης και επικοινωνίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Κέντρου. Καθημερινά δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις από εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, πολιτικούς, αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες και, κυρίως, πολίτες που ενδιαφέρονται για τοπικά, εργασιακά, ασφαλιστικά αλλά και για γενικότερα θέματα της επικαιρότητας.