γλυκά-νερά-τι-απαντά-η-ψυχολόγος-της-κα-911169
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 05.06.2021 | 14:19

Γλυκά Νερά: Τι απαντά η ψυχολόγος της Καρολάιν στο Σύλλογο Ψυχολόγων –Δείτε το εξώδικο

Στην ανακοίνωση του Συλλόγου Ψυχολόγων αναφέρονταν μεταξύ άλλων ότι «Επειδή η αντιποίηση του επαγγέλματος του Ψυχολόγου από πρόσωπα που δεν έχουν την ιδιότητα του Ψυχολόγου πλήττει βάναυσα το κύρος του επαγγέλματός μας, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις έντονες αντιδράσεις συναδέρφων Ψυχολόγων για την πρόσφατη παρουσία σας στην Αστυνομία και στα ΜΜΕ με την επαγγελματική ιδιότητα της Ψυχολόγου και το βιογραφικό σας στην ιστοσελίδα www.medylife.gr, παρακαλούμε εντός δύο ημερών να προσκομίσετε στον Σύλλογο Ελλήνων Ψυχολόγων, εάν έχετε, πτυχίο ΑΕΙ Ψυχολογίας και άδεια άσκησης επαγγέλματος Ψυχολόγου του Ελληνικού κράτους».

Το εξώδικο

Η κ. Μυλωνοπούλου επισημαίνει στο εξώδικόν της ότι «ουδέποτε συστήθηκα με το επάγγελμα της «ψυχολόγου». Ασκώ νόμιμη επαγγελματική δραστηριότητα, ως μέλος της εταιρείας με την επωνυμία «Med – Y- Life Ε.Ε.» (κέντρο κλινικής και θεραπευτικής ύπνωσης NLP & Ψυχοθεραπευτικών και συμβουλευτικών προσεγγίσεων –εναλλακτικών θεραπειών). Η άνω εταιρεία της οποίας είμαι μέλος, έχει κάνει έναρξη επαγγελματικής δραστηριότητας στη Δ.Ο.Υ. και έχει καταχωρηθεί στο Γ.Ε.Μ.Η., όπως προβλέπεται από τις σχετικές νομικές διατάξεις. Ουδεμία διοικητική άδεια απαιτούνταν για την άσκηση της ΝΟΜΙΜΗΣ αυτής επαγγελματικής δραστηριότητας μου!! Άλλωστε, εάν απαιτούνταν οιαδήποτε διοικητική άδεια, μετά βεβαιότητας ΔΕΝ θα μου είχε επιτραπεί η έναρξη της επαγγελματικής αυτής δραστηριότητας στη Δ.Ο.Υ. κι ούτε θα ελάμβανε χώρα νόμιμη καταχώρηση της επιχείρησής μου στο αρμόδιο Επιμελητήριο!!»

Παράλληλα παραθέτει κατάλογο των τίτλων σπουδών της, επισημαίνοντας ότι έχει τα «τυπικά όσο και τα ουσιαστικά προσόντα για την άσκηση της επαγγελματικής δραστηριότητάς μου».

Στο εξώδικο επισημαίνει ότι «ουδεμία αντιποίηση οιουδήποτε επαγγέλματος συντρέχει» και καλεί τον Σύλλογο Ψυχολόγων «εντός 24 ωρών να προβεί στην ανάκληση των όσων προσβλητικών – συκοφαντικών και ανυπόστατων ισχυρισμών σας που διαδώσατε παρανόμως σε βάρος μου τόσο με την άνω επιστολή σας όσο και με την περαιτέρω διάδοση αυτής από μέρους σας προς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης – χωρίς καμία απολύτως έγκρισή μου και συναίνεσή μου, προσβάλλοντας σφόδρα την προσωπικότητά μου, ρητώς επιφυλασσόμενη για κάθε αστικής και ποινικής φύσεως δικαίωμά μου!!»

Τέλος τονίζει οτι «η όποια συνέντευξή μου σχετικά με τη θλιβερή δολοφονία της εντολέως μου στα Γλυκά Νερά, δόθηκε κατόπιν απόλυτης και έγγραφης συναίνεσης των υποκειμένων που αφορούσαν τα πραγματικά περιστατικά που ανέφερα».