οασθ-χωρίς-λεωφορεία-απόψε-η-θεσσαλον-691603
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 09.06.2022 | 11:41

ΟΑΣΘ: Χωρίς λεωφορεία απόψε η Θεσσαλονίκη – Νέα 24ωρη απεργία (βίντεο)

Νέα 24ωρη κινητοποίηση προανήγγειλαν για τις 15 Ιουνίου οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ, οι οποίοι για μια ακόμη ημέρα συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία του οργανισμού επί της Παπαναστασίου.

Οι εργαζόμενοι κρατούν πανό και με συνθήματα φωνάζουν ότι δεν θα σταματήσουν τις κινητοποιήσεις, διεκδικώντας την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας. «Όλοι αναγνωρίζουν τον τύπο των αιτημάτων μας, δυστυχώς όμως κανένας δεν κάνει τίποτα για να οριστικοποιηθούν», δηλώνει ο πρόεδρος του συνδικάτου εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, Γιάννης Δήμκας.

«Έξι μήνες χωρίς συλλογική σύμβαση εργασίας, μια συλλογική σύμβαση εργασίας συμφωνημένη από τα τέλη Δεκεμβρίου. Τρίτος μήνας χωρίς ανθυγιεινά και επιδόματα σε θέσεις ευθύνης, που όλοι αναγνωρίζουν ότι πρέπει να τα παίρνουμε όπως τα παίρνουν όλοι. Τρίτος μήνας χωρίς νομοθετική ρύθμιση. Πρέπει να καταλάβουν επιτέλους ότι με λόγια δεν βρίσκονται λύσεις στα προβλήματα».

Ο κ. Δήμκας ανέφερε παράλληλα ότι η συλλογική σύμβαση εργασίας βρίσκεται στο υπουργείο Οικονομικών εδώ και ενάμιση μήνα. «Χθες υπήρξε μια επαφή με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Μεταφορών όπου μας είπαν τα ίδια πράγματα. Αυτά που ακούμε από τον Μάρτιο ότι μέσα στο μήνα λύνονται τα προβλήματα. Δε μπορεί να συνεχιστεί όλο αυτό».

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα 09/06 θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας από τις 20-00 ως τις 00.00, ενώ το μόνο δρομολόγιο που θα πραγματοποιηθεί είναι το 1Ν, ΚΤΕΛ – Αεροδρόμιο. Στις 15 Ιουνίου το μόνο δρομολόγιο που θα λειτουργήσει είναι το 52 Ν.Σ. Σταθμός – ΔΙ.ΠΑ.Ε Αλεξάνδρεια Πανεπιστημιούπολη – Σίνδος, για τη διευκόλυνση των μαθητών και φοιτητών που δίνουν εξετάσεις.

Πηγή: thesstoday.gr