οαεδ-περιστατικά-χειροδικίας-έφεραν-80738
ΔΗΜΟΣΙΟ | 09.11.2016 | 15:44

ΟΑΕΔ: Περιστατικά χειροδικίας έφεραν στάση εργασίας των εργαζομένων στην Κρήτη

Στάση εργασίας από τις 10:30 π.μ μέχρι και τη λήξη του ωραρίου εργασίας κήρυξαν για σήμερα οι εργαζόμενοι στο ΚΠΑ2 στην Αλικαρνασσό της Κρήτης. Αφορμή αποτελεί η κατάσταση που επικρατεί «σε όλες τις υπηρεσίες και τη Διοίκηση του ΟΑΕΔ κατά τη διάρκεια του Φθινοπώρου όπου η προσέλευση του κόσμου για εγγραφή των εποχικά εργαζομένων αυξάνεται κατακόρυφα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τον εκνευρισμό των πολιτών αφού είναι ανθρωπίνως αδύνατο να εξυπηρετηθούν όλοι οι άνεργοι χωρίς  παρεξηγήσεις και διαπληκτισμούς».

Είναι χαρακτηριστικό πως μόνο χτες και σήμερα σημειώθηκαν δύο περιστατικά με το ένα να καταγράφεται στη Σύρο και ένα σήμερα το πρωί στην Κρήτη. Συγκεκριμένα στο ΚΠΑ2 της Ν. Αλικαρνασσού Κρήτης «η κατάσταση ήταν εκτός ελέγχου αφού λίγοι επιθετικοί πολίτες παρέσυραν αρκετούς ανέργους και η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου με αποτέλεσμα τις χειροδικίες ακόμη και κατά των υπαλλήλων» αναφέρει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΑΕΔ.

Σύμφωνα με τους υπαλλήλους, ο «αρμόδιος Περιφερειακός Διευθυντής θα έπρεπε να είχε προβλέψει και επιλύσει τις ανάγκες της υπηρεσίας και να είχε ενισχύσει εγκαίρως το συγκεκριμένο ΚΠΑ2 με προσωπικό είτε από την Περιφερειακή Διεύθυνση είτε από άλλο ΚΠΑ2 Κρήτης». Παράλληλα, επισημαίνουν πως θα πρέπει να γίνει γνωστό στους πολίτες «ότι όσους υπαλλήλους και αν έχει μια υπηρεσία, υπάρχει και ένα ανθρώπινο μέγιστο όριο εξυπηρέτησης και εργασίας. Οι ίδιοι οι άνεργοι, ειδικά οι εποχικά εργαζόμενοι στον τουρισμό το ξέρουν αφού είναι αναγκασμένοι και οι ίδιοι να εργάζονται υπερωριακά πέραν των 8 ωρών χωρίς μάλιστα να πληρώνονται».

Καλούν, τέλος, από την πλευρά τους όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες, τη Διοίκηση, την Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης να βοηθήσουν και να ενισχύσουν άμεσα όλες τις υπηρεσίες που έχουν παρόμοιες ανάγκες, ενώ από την νέα υπουργό Εργασίας ζητείται να εγκρίνει την πρόσληψη στον ΟΑΕΔ τόσο υπαλλήλων με ειδικότητες Πληροφορικής όσο και υπαλλήλων για την εξυπηρέτηση του κοινού.