στην-πάτρα-αποχαιρέτησαν-την-ψυχή-τ-1581554
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 06.05.2026 | 17:22

Στην Πάτρα «αποχαιρέτησαν» την ψυχή του καρναβαλιού

Έφυγε από τη ζωή αιφνίδια, ο Ανδρέας Κανδηλιώτης στα 67 του, βυθίζοντας στο πένθος η τοπική κοινωνία της Πάτρας. Ο Ανδρέας Κανδηλιώτης είχε ταυτιστεί για πολλά χρόνια με το Πατρινό Καρναβάλι, στο οποίο συμμετείχε ως εθελοντής.

Η παρουσία του στις παρελάσεις και στις εκδηλώσεις ήταν διαχρονική, με τη χαρακτηριστική στολή του εθελοντή και με διάθεση προσφοράς που δεν πέρασε απαρατήρητη από όσους τον γνώριζαν. Με συνέπεια, ενθουσιασμό και αγάπη για τον θεσμό, συνέβαλε όλα αυτά τα χρόνια στη διοργάνωση, παραμένοντας ενεργός μέχρι το τέλος.

Υπηρέτησε με ευσυνειδησία τον δημόσιο τομέα ως υπάλληλος στην Αρχαιολογική Υπηρεσία της Πάτρας επί σειρά ετών και μετέπειτα αποσπάστηκε στην Περιφέρεια από όπου και συνταξιοδοτήθηκε.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας Παύλος Σκούρας και το Δ.Σ. της επιχείρησης εξέφρασαν τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί αύριο, Πέμπτη 7 Μαΐου 2026, στις 12:00 μ. στον Νέο Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα Πατρών. Η ταφή του θα πραγματοποιηθεί στο Β΄ Δημοτικό Νεκροταφείο Αγίου Μηνά Λεύκας, όπου συγγενείς και φίλοι θα του απευθύνουν το τελευταίο αντίο.

Τα συλλυπητήρια του Δημάρχου

Σύμφωνα με πληροφορίες του pelop.gr, ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, εκφράζει τη θλίψη του για την πρόωρη απώλεια του Ανδρέα Θεόδωρου Κανδηλιώτη, του γνωστού για την άοκνη εθελοντική του προσφορά και ανελλιπή του παρουσία στο Πατρινό Καρναβάλι, συμπολίτη μας.

Ο Δήμαρχος απευθύνει ειλικρινή συλλυπητήρια στην σύζυγό του, στα δύο παιδιά του, στην αγαπημένη του εγγονή και σε όλους τους οικείους του.