νίκος-κουρής-μπορεί-να-λέει-ότι-είναι-γ-954847
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 11.03.2022 | 10:57

Νίκος Κουρής: Μπορεί να λέει ότι είναι γιος του Θεοδωράκη

Απορρίφθηκε τελικά ως «απαράδεκτη» η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει η Μαργαρίτα Θεοδωράκη, κόρη του πασίγνωστου συνθέτη που πέθανε τον Σεπτέμβριο του 2021, κατά του Νίκου Κουρή.

Υπενθυμίζεται πως ο Νίκος Κουρής ισχυρίζεται πως είναι βιολογικό παιδί του Μίκη Θεοδωράκη, ενώ θέλει να χρησιμοποιεί και το επώνυμο «Θεοδωράκης».

Όμως, λίγο μετά τον θάνατο του συνθέτη, η κόρη του Μαργαρίτα προχώρησε σε ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του. Η προσωρινή δικαστική απόφαση που είχε εκδοθεί όριζε πως ο Νίκος Κουρής μπορούσε να χρησιμοποιεί το επώνυμο του συνθέτη, αλλά δεν είχε δικαίωμα να επικαλείται ότι είναι γνήσιο τέκνο του.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Espresso, η αίτηση απορρίφθηκε «απαράδεχτη, λόγω αοριστίας, καθόσον η αιτούσα δεν επικαλείται λόγους που να θεμελιώνουν την ύπαρξη επείγουσας περίπτωσης για την επικαλούμενη προστασία του δικαιώματος της προσωπικότητάς της».

Συνεπώς, ο Νίκος Κουρής πλέον έχει το δικαίωμα και να χρησιμοποιεί το επώνυμο «Θεοδωράκης» και να επικαλείται ότι είναι γιος του μεγάλου μουσουργού.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο δικαστήριο παρευρέθηκε μόνο η συνήγορος του του κυρίου Κουρή, Φωτεινή Ροζάκη. Η πλευρά της Μαργαρίτας Θεοδωράκη δεν πήγε στη δίκη.