νίκος-κουρής-η-μαργαρίτα-με-είχε-συστή-947177
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 04.10.2021 | 08:56

Νίκος Κουρής: Η Μαργαρίτα με είχε συστήσει ως Νίκο Θεοδωράκη

«Οσο ζούσε ο Μίκης Θεοδωράκης με είχε υπό την προστασία του, δεν αντιμετώπιζα τέτοιες καταστάσεις», αποκάλυψε ο Νίκος Κουρής μιλώντας στην εκπομπή “Καλύτερα δε γίνεται”, μετά την προσωρινή διαταγή να μη χρησιμοποιεί το επώνυμο «Θεοδωράκης».

«Ο Μίκης Θεοδωράκης είχε προβλέψει ό,τι έγινε με την ταφή του, το ήξερε. Μου το είχε πει», τόνισε χαρακτηριστικά.

Για την προσωρινή διαταγή μετά τα ασφαλιστικά μέτρα που έκανε η Μαργαρίτα Θεοδωράκη, σχολίασε πως «η απόφαση έχει μία επιφύλαξη όσον αφορά στο άλλο θέμα, όμως δεν μου απαγορεύει να χρησιμοποιώ το επίθετο Θεοδωράκης. Νομίζω ότι θα γίνει το δικαστήριο, γιατί αυτά τα μέτρα είναι προσωρινά τώρα- πιστεύοντας ότι θα λάμψει η αλήθεια με ένα τεστ DNA.

Εγώ κρατούσα πάντα χαμηλούς τόνους με την καλλιτεχνική μου δραστηριότητα, δεν με ενδιέφερε το σκάνδαλο ποτέ, ούτε αυτού του είδους η δημοσιότητα που ζούμε τώρα. Ό,τι έκανα, το έκανα με τη συναίνεση του Μίκη και γι’ αυτό ποτέ δεν αντέδρασε όσο ζούσε.

Όταν κυκλοφόρησε το βιβλίο της Μαργαρίτας Θεοδωράκη και θέλησα να τη βοηθήσω προβάλλοντάς το από το Mikis Radio με σύστησε στην κ. Άννα Φόνσου ως Νίκο Θεοδωράκη. Κάναμε μία πολύ ωραία αρχή την οποία απέρριψε στη συνέχεια η Μαργαρίτα.

Με τη Μαργαρίτα Θεοδωράκη ερχόμασταν σε επαφή αλλά δεν είχαμε ιδιαίτερη σχέση και δε με ενδιέφερε να έχω ιδιαίτερη σχέση. Αυτό που ήθελα, τη σχέση με τον Μίκη την είχα»

Μάλιστα ο Νίκος Κουρής μοιράστηκε και μία όμορφη ανέκδοτη στιγμή με τον Μίκη Θεοδωράκη: «Είχα πάει στα Χανιά και του είχα φέρει ένα κρητικό μαχαίρι που έγραφε μία μαντινάδα με τη λέξη πατέρας. Μόλις του το χάρισα, μου είπε ότι είμαι φοβερός κι εγώ του είπα τότε πως με αυτό θα τα βάζει με τον χάρο και να μείνει κοντά μας γιατί τον χρειαζόμαστε».