νέες-φωτογραφίες-ντοκουμέντο-από-εκπ-199864
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 27.09.2014 | 14:40

Νέες φωτογραφίες-ντοκουμέντο από εκπαίδευση της ΧΑ αλά… Αλ Κάιντα

Η δικογραφία για τη Χρυσή Αυγή συνεχίζει να αποκαλύπτει νέα στοιχεία για τα έργα και τη δράση του κινήματος. Οι νέες φωτογραφίες που φέρνει στη δημοσιότητα “Το Βήμα” παραπέμπει σε εκπαίδευση α λα… Αλ Κάιντα.

Οι φωτογραφίες απεικονίζουν σχεδόν κινηματογραφημένα πλάνα που θυμίζουν ταινίες δράσης, με επιδρομές ενόπλων σε σπίτια, με διαδικασίες «κάλυψης» στο εσωτερικό και στο εξωτερικό του σπιτιού, με ασκήσεις οργανωμένων επιθέσεων με αυτόματα όπλα σε δασικούς χώρους και άλλα πολλά περιλαμβάνει η δικογραφία για τη δράση των μελών της Χρυσής Αυγής.

Παράλληλα, στον ίδιο δικαστικό φάκελο υπάρχουν φωτογραφίες όπου εικονίζεται άγνωστος να κρατά μέχρι και αντιαρματικό εκτοξευτήρα Low!

Οι εν λόγω φωτογραφίες βρίσκονταν κυρίως σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές ηγετικών μελών του περιώνυμου «πυρήνα» της Νίκαιας της Χρυσής Αυγής, ο οποίος έχει συσχετισθεί άμεσα με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα πριν από έναν χρόνο στο Κερατσίνι. Μέλος αυτού του «πυρήνα» ήταν και ο δολοφόνος του άτυχου νεαρού, έγκλειστος σήμερα στις φυλακές Μαλανδρίνου, Γιώργος Ρουπακιάς. Ωστόσο μερικές από αυτές βρίσκονταν και στον ηλεκτρονικό υπολογιστή βουλευτών της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και δικαστικοί μιλούν για τις «πιο ενδεικτικές φωτογραφίες για την υποδομή και τον παραστρατιωτικό σχεδιασμό της Χρυσής Αυγής. Η εκπαίδευση που θυμίζει ειδικές δυνάμεις του Στρατού και της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και εξάσκηση στο Πακιστάν και στο Αφγανιστάν μελών της Αλ Κάιντα όπως και μεγάλες παραστρατιωτικές ομάδες, δείχνει την οργάνωση και τους απώτερους στόχους του ακροδεξιού μορφώματος. Εκπαιδεύονται σε επιδρομές που παραπέμπουν σε συνθήκες πολέμου και οι φωτογραφίες αυτές αποκαλύπτουν μία κλιμάκωση της σχεδιαζόμενης δράσης τους…».

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έχουν εστιάσει το ενδιαφέρον τους και σε μια φωτογραφία που δείχνει πιθανόν μέλος της Χρυσής Αυγής να κρατά αυτόματο όπλο σε ένα εμπορικό πλοίο. Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. υπενθύμιζαν ότι το 2012 είχε διαπιστωθεί ότι βουλευτής της Χρυσής Αυγής είχε εργασθεί ως ένοπλος φρουρός σε πλοίο εταιρείας με έδρα τη Γλυφάδα (τα στοιχεία στη διάθεση της εφημερίδας), το οποίο ταξίδευε στον Περσικό. Μέχρι σήμερα πάντως δεν έχει διαλευκανθεί υπό ποία ιδιότητα και με ποια προσόντα απασχολήθηκε σε αυτή τη θέση.

Αναφέρεται, τέλος, ότι παρά τις επισταμένες, πολύμηνες έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και των δικαστικών αρχών δεν προέκυψε το πού κρυβόταν το αναφερόμενο οπλοστάσιο της Χρυσής Αυγής. Στις καταθέσεις των προστατευομένων μαρτύρων υπήρχαν αναφορές για ύπαρξη τέτοιου είδους αποθηκών στον Ασπρόπυργο, στην Κόρινθο και αλλού, χωρίς ωστόσο να προκύψει οτιδήποτε σημαντικό…

Πηγή: tovima.gr