νέα-τροπή-στην-αυτοκτονία-της-22χρονης-φ-364644
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 11.12.2017 | 14:13

Νέα τροπή στην αυτοκτονία της 22χρονης φοιτήτριας στις εστίες του ΑΠΘ

Νέες πληροφορίες έρχονται στη δημοσιότητα σχετικά με την αυτοκτονία της 22χρονης Λίνας, που πήδηξε από τον 9ο όροφο των φοιτητικών εστιών του ΑΠΘ πέρυσι τον Νοέμβριο.

Η επιμονή τής μητέρας για περαιτέρω έρευνες, υποστηρίζοντας ότι η κόρη της προχώρησε στην αυτοκτονία μετά από εκβιασμό, οδήγησε τελικά στο να ανοίξει ξανά ο φάκελος της υπόθεσης.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρος Τσόγκας, παρήγγειλε επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες η 22χρονη φοιτήτρια έβαλε τέλος στη ζωή της. Η εισαγγελική παραγγελία δόθηκε μετά από δηλώσεις της μητέρας της 22χρονης, η οποία, μέσω εκπομπής στο «Epsilon TV», υποστήριξε ότι η κόρη της οδηγήθηκε στην αυτοκτονία επειδή κάποιοι την εκβίαζαν ότι θα δημοσιοποιήσουν υλικό ερωτικού περιεχομένου που φέρεται να κατείχαν και απεικόνιζε τη νεαρή κοπέλα.

Η ίδια ισχυρίστηκε ακόμη ότι η Λίνα «ήταν μπλεγμένη σε κύκλωμα και την εκβίαζαν να κάνει πράγματα παρά τη θέλησή της». Ο δικηγόρος της οικογένειας, Αντώνης Ξυλουργίδης, αποκάλυψε ακόμη ότι υπάρχουν 500 σελίδες με μηνύματα που έχουν παραδοθεί στις αρχές, ενώ το ημερολόγιο της κοπέλας δεν έχει βρεθεί.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην εκπομπή LiveNews, ο δικηγόρος έκανε λόγο για την πιο ενθαρρυντική εξέλιξη του τελευταίου έτους στην υπόθεση «καθώς η κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα που διατάχθηκε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Θεσσαλονίκης αναδεικνύει ότι υπάρχουν αντανακλαστικά, υπάρχουν υπεύθυνοι άνθρωποι σε θέσεις – κλειδιά που μπορούν να φέρουν σε πέρας τέτοιες δύσκολες υποθέσεις. Είναι μία πολύ σκοτεινή και πολύ περίεργη υπόθεση, στην οποία όμως, η φωνή συνείδησης και ενστίκτου της μάνας από την αρχή είχε υποστηρίξει ότι δεν ήταν αυτοκτονία. Και φάνηκε ότι αυτό το ένστικτο ήταν αλάνθαστο».

«Εμείς καταθέσαμε ένα πλήρες υπόμνημα με όλα τα στοιχεία που προέκυψαν από 500 σελίδες μηνυμάτων, τόσο από το Facebook, όσο και από το Instagram. Τα έχουμε δώσει στις αρμόδιες αρχές και περιμέναμε την πρώτη αντίδραση. Υπάρχουν μηνύματα μέσω των οποίων απειλείται αυτή η κοπέλα να προχωρήσει σε ενέργειες και πράξεις, που φαίνεται από τον διάλογο ότι δεν επιθυμεί. Σε καμία περίπτωση αυτό το κορίτσι, που λοιδορήθηκε και κανιβαλίστηκε ακόμα και μετά θάνατον, δεν δείχνει την πρόθεσή της να συμμετέχει σε όλα αυτά που της ζητούν κάποιοι που σήμερα κρύβονται», πρόσθεσε.

Επίσης, τόνισε πως όλα τα στοιχεία, που προκύπτουν από μηνύματα στο κινητό, αλλά και από τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες, έχουν δοθεί δια του υπομνήματος στις εισαγγελικές αρχές. «Όμως να σας πω ότι το κινητό αυτής της κοπέλας, δεν ερευνήθηκε ποτέ. Από την πρώτη κιόλας μέρα, η μητέρα μιλούσε για ζητήματα που δεν έχουν να κάνουν με αυτοκτονία. Δεν λήφθηκε σοβαρά υπόψη. Το ημερολόγιό της δεν βρέθηκε ποτέ. Έχουμε διαφορετικές καταθέσεις. Η συγκάτοικός της μιλάει για μία ήρεμη κοπέλα και για την τελευταία της μέρα, που λέει ότι δεν είχε κάποια περίεργη συμπεριφορά. Ενώ υπάρχουν άλλες καταθέσεις που λένε τα ακριβώς αντίθετα. Όταν δεν υπάρχουν συγκλίνουσες καταθέσεις, κάτι κρύβεται», υπογράμμισε.