νέα-εισαγγελική-έρευνα-για-την-αυτοκτ-419861
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 06.12.2017 | 09:53

Νέα εισαγγελική έρευνα για την αυτοκτονία της φοιτήτριας του ΑΠΘ -«Την απειλούσαν με ροζ βίντεο»

Νέα προκαταρκτική εξέταση για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες η 22χρονη φοιτήτρια του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου έβαλε τέλος στη ζωή της, παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Η εισαγγελική παραγγελία δόθηκε μετά από δηλώσεις της μητέρας της 22χρονης, η οποία, μέσω εκπομπής στο Epsilon TV, υποστήριξε ότι η κόρη της οδηγήθηκε στην αυτοκτονία επειδή κάποιοι την εκβίαζαν ότι θα δημοσιοποιήσουν υλικό ερωτικού περιεχομένου που φέρονται να κατείχαν και απεικόνιζε τη νεαρή κοπέλα

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών επιζητά να διερευνηθεί εάν στοιχειοθετούνται ποινικά αδικήματα, όπως εγκληματική οργάνωση, παράνομη βία, αλλά και παραβάσεις για την προστασία ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Ο εισαγγελέας ζήτησε «να γίνει η ηλεκτρονική αναζήτηση των ιχνών τυχόν εγκληματικής συμπεριφοράς για τήρηση, αποθήκευση, επεξεργασία προσωπικών δεδομένων, των απειλών μέσω διαδικτύου για πράξη ή ανοχή, ένωσης προσώπων για διάπραξη κακουργήματος». Ακόμη, ζητεί να ληφθούν μαρτυρικές καταθέσεις και να γίνει κάθε δικονομική ενέργεια για τη διαπίστωση των παραπάνω πράξεων. Σε περίπτωση, δε, που από την έρευνα προκύψουν ενδείξεις για τέλεση αδικημάτων, να ληφθούν ανωμοτί καταθέσεις από υπόπτους.

«Την απειλούσαν με ροζ βίντεο» 

Εκτός από την μητέρα της Λίνας, έρχεται ακόμα μια μαρτυρία για απειλές για το ροζ βίντεο. Αυτή τη φορά φίλης της άτυχης Λίνας αποκαλύπτει ότι η 22χρονη είχε πέσει θύμα εκβιασμού ατόμων που είχαν στα χέρια τους βίντεο ερωτικού περιεχομένου με την νεαρή κοπέλα και με αυτό την εκβίαζαν να προχωρά και σε άλλες πράξεις με άτομα που της υπαγόρευαν.

Σύμφωνα με τη φίλη της Λίνας η οποία μίλησε ύστερα από ένα χρόνο, η 22χρονη δεν είχε δείξει σημεία πως ήθελε να βάλει τέλος στη ζωή της. Μάλιστα εκείνη την ημέρα πριν πηδήξει από τον 9ο όροφο, είχε βρεθεί με τον φίλο της, είχαν μαλώσει για κάποιο λόγο ενώ στη συνέχεια πήγε στο δεύτερο όροφο που έμενε. Εκεί μίλησε με τη συγκάτοικό της και της λέει «ανεβαίνω στον 9ο όροφο και κατεβαίνω». Μετά από δύο ώρες  ειδοποιήθηκε η συγκάτοικός της που της είπαν ότι η Λίνα είχε πέσει από τον 9ο όροφο. Η οικογένειά της πιστεύει ότι σε εκείνο το χρονικό διάστημα κάτι σοβαρό πρέπει να έγινε που την τάραξε τόσο πολύ και την οδήγησε στη μοιραία πράξη.

Η Λίνα πήδηξε από τον 9ο όροφο των φοιτητικών εστιών του Ιδρύματος, επί της οδού Λέοντος Σοφού, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ακριβώς έναν χρόνο πριν και οι συνθήκες της αυτοκτονίας της ακόμα δεν έχουν διερευνηθεί.