νέα-ένταση-στο-επαλ-σταυρούπολης-υπό-α-946196
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 30.09.2021 | 09:27

Νέα ένταση στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης -Υπό αστυνομικό κλοιό η περιοχή

Σε αστυνομικό κλοιό βρίσκεται το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης στη Θεσσαλονίκη,  καθώς στόχος είναι να μην επαναληφθούν τα γεγονότα των δύο προηγούμενων ημερών με τις επιθέσεις φασιστοειδών κατά φοιτητών και μαθητών.

Αστυνομικοί με ειδικά σκυλιά καθάρισαν το σχολικό συγκρότημα, εντοπίζοντας ναρκωτικά, μολότοφ και σουγιάδες και τα παρέδωσαν στους καθηγητές έτσι ώστε σήμερα το ΕΠΑΛ να λειτουργήσει κανονικά.

Τα γύρω στενά του σχολείου έχουν μετατραπεί από νωρίς σήμερα σε «φρούριο» με αστυνομικούς να κάνουν συνεχώς περιπολίες και να έχουν αναπτυχθεί περιμετρικά του σχολείου. Επίσης,  διμοιρίες των ΜΑΤ έχουν παραταχτεί στο σημείο.

Στο μεταξύ, ένταση σημειώθηκε όταν μέλη της Ομοσπονδίας Γονέων και εκλεγμένων σωματείων, καθώς και φοιτητές θέλησαν να φτάσουν μπροστά στο σχολείο και η αστυνομία τους απαγόρευσε, σύμφωνα με το GRTimes.

Οι γονείς, όπως είπαν, ήρθαν για να αισθάνονται τα παιδιά ασφαλή και για συμπαράσταση και όχι για ένταση, ενώ τα παιδιά αναφέρουν ότι πολλοί είναι οι συμμαθητές τους που μετά τα γεγονότα δεν θα έρθουν σήμερα στο σχολείο, καθώς οι ίδιοι και οι οικογένειες τους φοβούνται.

Για δύο ημέρες, χθες και την Τρίτη κουκουλοφόροι, ντυμένοι στα μαύρα μετέτρεψαν το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης σε ορμητήριο και τον χώρο μέσα και έξω από το σχολείο σε πεδίο μάχης, πραγματοποιώντας επιθέσεις με πέτρες, πυρσούς, ρόπαλα, βόμβες μολότοφ και άλλα αιχμηρά αντικείμενα, ενώ καταγγελίες μαθητών έκαναν λόγο και για μαχαίρια, ακόμη και για τσεκούρια.