μύκονος-ο-παπαγάλος-των-30-000-ευρώ-και-άλλε-647974
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 28.06.2019 | 15:24

Μύκονος: Ο παπαγάλος των 30.000 ευρώ και άλλες ιστορίες τρέλας (φωτο)

Μπορεί να ακούγονται πολλά για την υπερβολή που κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια στη Μύκονο, το νησί όμως είναι πλέον σε άλλη διάσταση.

Κάτι που εύκολα διαπιστώνεις αν κάνεις μια βόλτα στο Nammos Village, όπου ανάμεσα στα γλυπτά του Σαλβαντόρ Νταλί και του Ρισάρ Ορλίνσκι κυκλοφορεί πλέον και ένας ζωντανός παπαγάλος.

Για την ακρίβεια είναι ένας σπάνιος μπλε παπαγάλος αξίας 30.000 ευρώ, τον οποίο έχει στο χέρι του μόνιμα υπάλληλος του εμπορικού κέντρου, ο οποίος τον προσέχει.

Η παρουσία του έγινε αισθητή στα εγκαίνια της μπουτίκ του διάσημου σχεδιαστή Philip Plein, ο οποίος όταν τον είδε ξετρελάθηκε και θέλησε να βγει μια φωτογραφία μαζί του.

Ο διστακτικός στην αρχή παπαγάλος ανέβηκε στο χέρι του Plein για το φωτογραφικό ενσταντανέ, χαλαρός και ήρεμος πριν επιστρέψει στον άνθρωπο που τον φροντίζει.

Η παρουσία του εκεί αποδεικνύει αν μη τι άλλο ότι ο Ζαννής Φρατζέσκος εξακολουθεί να αναζητάει την τελειότητα, ειδικά στο συγκεκριμένο project, το οποίο ήταν μύχια επιθυμία του.

Πάντως ο παπαγάλος δεν ήταν πράον στο γεύμα για λίγους-όχι περισσότεροι από δώδεκα-που παρέθεσε ο εις εκ των δύο του Nammo’s στον Plein, λίγες ώρες πριν από το πάρτι για τα εγκαίνια της μπουτίκ του στο Nammo’s Village.

Η τεκίλα και το σοκ

Την ίδια στιγμή αυτό που για κάποιους στο νησί των ανέμων ηχεί φυσιολογικό, προκαλεί σοκ σε άλλους, ακόμη και στους έχοντες, όταν ακούν την τιμή για ένα σφηνάκι παλαιωμένης τεκίλας Don Julio 1942.

Η συγκεκριμένη που σε μια κάβα τιμάται 100-120 ευρώ το μπουκάλι ήταν η αγαπημένη Αμερικανού τουρίστα που κατέληξε με την παρέα του σε διάσημο κλαμπ της Μυκόνου.

Επειδή η παρέα έπινε βότκα, αυτός ζήτησε κάποια στιγμή ένα σφηνάκι Don Julio 1942 το οποίο ήπιε και ζήτησε να το πληρώσει επιτόπου, σύμφωνα με πληροφορίες.

Του το χρέωσαν εβδομήντα ευρώ τα οποία πλήρωσε αδιαμαρτύρητα, αν και βρήκε την τιμή της αδικαιολόγητα υψηλή, όπως έλεγε μετά στους φίλους του.

Όποιος θέλει να την απολαύσει με την παρέα του, θα χρειαστεί να καταβάλλει περί τα 1500 ευρώ για ένα μπουκάλι του πολύτιμου αυτού αποστάγματος.

Δείγμα του πόσο έχει ξεφύγει πλέον το νησί σε τιμές, ήταν και τα επτά ευρώ για ένα μικρό μπουκάλι νερό Fidji που κλήθηκε να πληρώσει έλληνας όταν έκατσε να πιει καφέ στη Χώρα.

Παρότι στην αρχή εξεπλάγη ευχάριστα όταν του έφεραν το συγκεκριμένο νερό, έπαθε ένα σοκ όταν ζήτησε το λογαριασμό και είδε πόσο το χρεώνουν.

Ακόμη το λέει…

PAP2
PAP3
PAPA4
PPAP1

Πηγή: Πρώτο Θέμα