ποεδην-η-κυβέρνηση-σχεδιάζει-τη-μετατ-364093
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 15.04.2019 | 15:59

ΠΟΕΔΗΝ: Η κυβέρνηση σχεδιάζει τη μετατροπή του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας σε Κέντρο Υγείας

“Λουκέτο” στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας μπαίνει σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), καθώς, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, “κλείνει η Χειρουργική Κλινική και η Μονάδα του Τεχνητού Νεφρού”.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, το νοσοκομείο εξυπηρετεί μία περιοχή με πληθυσμό 40.000 ανθρώπων, που το καλοκαίρι πολλαπλασιάζεται, και “η κυβέρνηση σχεδιάζει τη μετατροπή του Νοσοκομείου σε Κέντρο Υγείας”.

Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι “ο διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας και Κυπαρισσίας τοποθέτησε σε κενή οργανική θέση στο Νοσοκομείο Καλαμάτας τον συντονιστή διευθυντή της Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, με αποτέλεσμα να μένουν μόνο δύο επικουρικοί χειρουργοί που δεν μπορούν χωρίς κάλυψη διευθυντή να χειρουργήσουν”.

Επίσης, χαρακτηρίζει “αδιανόητη” την “τοποθέτηση σε κενή οργανική θέση της διευθύντριας νεφρολόγου από το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας στο νοσοκομείο Καλαμάτας” και προσθέτει ότι “άλλος νεφρολόγος γιατρός δεν υπάρχει στο νοσοκομείο”.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, “κλείνει η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, η οποία εξυπηρετεί 22 νεφροπαθείς, παρόλο που δόθηκαν 300.000 ευρώ από δωρεά (πώληση ακινήτου), για να ανακαινισθεί η Μονάδα”.