μικροτσίπ-κάτω-από-το-δέρμα-αντί-για-τα-603978
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 19.03.2019 | 16:59

Μικροτσίπ κάτω από το δέρμα αντί για ταυτότητες (βίντεο)

Το βλέπαμε στις ταινίες επιστημονικής φαντασίας πριν χρόνια και δεν φανταζόμασταν ποτέ ότι μπορεί να γίνει στην πραγματική ζωή! Κι όμως! Τα μικροτσιπ έρχονται για να αντικαταστήσουν τις ταυτότητες και ότι άλλο απαιτεί την «έγκρισή» μας. Όλα θα γίνονται μέσω δακτυλοσκόπησης για ένα πιο «εύκολο» αύριο! Ή μήπως δεν είναι ακριβώς έτσι;

Πάντως, χιλιάδες Σουηδοί μπορούν να μας δώσουν μια πρώτη απάντηση, αφού έχουν ήδη μπει στη διαδικασία να δεχθούν το μικροτσιπ στον οργανισμό τους. Συγκεκριμένα, περισσότεροι από 3.000 Σουηδοί κυκλοφορούν με μικροτσίπ στο δείκτη του χεριού τους, επιχειρώντας να διαπιστώσουν τα πλεονεκτήματά του. Προηγουμένως είχαν δηλώσει πως δεν αγχώνονται σχετικά με το αν παρακολουθούνται ή αν προσβάλλεται η ιδιωτικότητα τους.

Με ένα πέρασμα, μπορούν να ξεκλειδώσουν πόρτες, να μπουν σε εφαρμογές που απαιτείται κωδικός για να γίνει ταυτοποίηση, να κάνουν αγορές στο σούπερ μάρκετ ακόμη και να τσεκάρουν εισιτήρια τρένου!

Πρόκειται για ένα μικροσκοπικό τσιπ που μπαίνει με ένα στιγμιαίο τσίμπημα στο δείκτη του χεριού. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι είναι σαν να κάνεις τρύπα στο αυτί. Όπως ισχυρίζονται: “Ποιος θέλει να κουβαλάει ένα smartphone ή ένα έξυπνο ρολόι όταν μπορεί να έχει κάθε τι που χρειάζεται στο δέρμα του; Το Biohacking είναι η κατεύθυνση του μέλλοντος”.

Υπάρχει βέβαια και η άλλη πλευρά που υποστηρίζει ότι το συγκεκριμένο μικροτσιπ θα είναι η αρχή του κακού που θα μας μετατρέψει σταδιακά σε «ρομπότ» ή «κατευθυνόμενα ζόμπι», αφού θα έχουν τον απόλυτο έλεγχο μας.

Ήδη μοιράζεται σε φυλλάδια η συγκεκριμένη άποψη!

Άλλες «φωνές» εκφράζουν τις ανησυχίες τους για το γεγονός ότι οι επιχειρήσεις θα αναγκάζουν μελλοντικά τους υπαλλήλους τους να βάλουν το μικροτσιπ στο δέρμα -και στη ζωή τους΄- ώστε να υπάρχει άμεσος έλεγχος.

Ήδη 50 υπάλληλοι σούπερ μάρκετ στο Ουισκόνσιν έχουν μπει σε αυτή τη διαδικασία αν και υπέγραψαν ότι έγινε κατόπιν δικής τους επιθυμίας και όχι υπό την πίεση του εργοδότη τους.