Μίκης Θεοδωράκης: Βγήκε η δικαστική απόφαση για την κηδεία του -Τι ξεκαθαρίζει - Aftodioikisi.gr
Δευτέρα
4
Ιούλιος
Back
Πάγκαλος για Μίκη Θεοδωράκη: Σε λίγο θα σε συναντήσω (εικόνα)

Μίκης Θεοδωράκης: Βγήκε η δικαστική απόφαση για την κηδεία του -Τι ξεκαθαρίζει

Δεκτή έκανε το δικαστήριο  την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ενός εκ των δύο εκτελεστών της τελευταίας επιθυμίας του Μίκη Θεοδωράκη, που δεν ήταν άλλη από το να ταφεί στο χωριό του στο Γαλατα Χανίων.

Το δικαστήριο αναγνωρίζει αποκλειστικό και πλήρες δικαίωμα στους εκτελεστές να αποφασίσουν για τα διαδικαστικά της κηδείας του μεγάλου μουσικοσυνθέτη, έτσι όπως η επιθυμία του έχει εκφραστεί στη συμβολαιογραφική πράξη.

Ήδη, από τον Ιανουάριο του 2020 ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης με πράξη στον συμβολαιογράφο είχε διευθετήσει τα της κηδείας και της ταφής του με τους εκτελεστές να αποφασίζουν  και για το γραφείο τελετών.

Το δικαστήριο τέλος απαγορεύει στους ευρύτερους συγγενείς του, δηλαδή στην κόρη του στο γιο και τη χήρα του να έχουν οποιαδήποτε ανάμειξη με την διοργάνωση της κηδείας του.

Στο μεταξύ, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα τίθεται σε λαϊκό προσκύνημα την Τρίτη 7/9, η σορός του Μίκη Θεοδωράκη στη Μητρόπολη Αθηνών, όπου ο κόσμος απευθύνει το ύστατο χαίρε στον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη. Το παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου της Μητρόπολης ανοίγει τις πόρτες του για το κοινό από τις 10:00 το πρωί και θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι και τις 19:00.

Το λαϊκό προσκύνημα ολοκληρώνεται την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου (10:00-14:00), για να ακολουθήσει στις 15:00 η τελετή αποχαιρετισμού και η σορός να μεταφερθεί στον Γαλατά Χανίων, όπου και θα γίνει την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου ο ενταφιασμός, σύμφωνα με την τελευταία του επιθυμία.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!